Društvo

"Bečki bal" izazov za naše umjetnike

"Bečki bal" izazov za naše umjetnike
"Bečki bal" izazov za naše umjetnike

BANJALUKA - Dan zaljubljenih, 14. februara, sigurno će biti i dan kada će se iduće godine Banjaluka zaljubiti u "Bečki bal".

Jedan od najznačajnijih evropskih kulturno-humanitarnih događaja će, kako su najavili organizatori, biti održan u Kristalnoj dvorani hotela "Bosna".

"Istraživanja koja smo sproveli pokazuju da postoji veliko interesovanje građana RS za ovakav događaj, tako da će upravo 'Bečki bal' još jednom pokazati da je Banjaluka grad koji voli, njeguje i prihvata druge kulture", rekao je Darko Miloradović, organizator "Bečkog bala" u Banjaluci.

Ističe da će održavanje bala mnogo značiti za kulturni život Banjaluke jer, pored činjenice da se radi o događaju koji utiče na razmjenu kulture, biće to odlična prilika i za domaće umjetnike poput plesača i opernih pjevača da se predstave evropskoj publici.

"Banjaluka će pokazati da u sebi odgaja i njeguje brojne talentovane ljude. Jer, znate i sami, važno je stvoriti priliku da oni koji imaju šta da pokažu to i urade, i to pred ljudima koji im mogu pomoći u daljem razvoju. 'Bečki bal' je upravo ta prilika", dodaje Miloradović.

Svi prisutni će moći da uživaju u izvanrednom izvođenju bečkog valcera, za koje će se pobrinuti jedan od najistaknutijih austrijskih koreografa Hajnc Hajndrih, koji je godinama među organizatorima ove manifestacije širom svijeta.

"Ideja je da koreografiji poduči domaće plesače, a biće tu i drugih kulturno-umjetničkih tačaka u kojima će učestvovati ukupno više od 30 umjetnika iz Austrije i RS", dodaje Miloradović.

"Bečki bal" je poznat i po lutriji koja ima humanitarni karakter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije