Društvo

Bez teških krivičnih djela tokom prošle godine

Bez teških krivičnih djela tokom prošle godine
Bez teških krivičnih djela tokom prošle godine

RIBNIK - Na području u nadležnosti Policijske stanice Ribnik tokom prošle godine nije bilo evidentiranih teških krivičnih djela, broj ostalih djela je u padu, dok je povećana rasvijetljenost, pogotovo po nepoznatom izvršpiocu, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović kaže da je tokom prošle godine na području u nadležnosti Policijske stanice Ribnik zabilježeno 50 krivičnih djela, manje za 13,8 odsto u odnosu na uporedni period 2015. godine, kada je evidentirano 58 krivičnih djela, a rasvijetljenost krivičnih djela izvršenih od strane nepoznatih izvršilaca je 78,9 odsto.

Ona je naglasila da je iz oblasti opšteg kriminaliteta tokom prošle godine izvršeno 45 krivičnih djela, što je manje za 8,16 odsto u odnosu na uporedni period 2015. godine, kada je evidentirano 49 djela.

Markanovićeva je istakla da u opšti kriminalitet spadaju krivična djela krađe, teške krađe, utaja, prevara i tjelesne povrede.

Tokom prošle godini zabilježeno je 57 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je manje za 27 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Najčešće su evidentirani prekršaji tuča i fizički napadi kojih je bilo 18, te 18 svađa, vika, vriska i nepristojnog ponašanja, kao i 12 vrijeđanja.

U 2016. godini evidentirano je 37 saobraćajnih nezgoda, od čega 14 sa posljedicama po lica, dok su 23 saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom.

Nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima, a zabilježeno je jedno krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, za koje je podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije