Društvo

Bez zastoja u saobraćaju

Bez zastoja u saobraćaju
Bez zastoja u saobraćaju

BANJALUKA - Na svim važnijim putevima u Republici Srpskoj saobraćaj se jutros odvija bez zastoja, uz povoljne uslove za vožnju.

Izuzetak su dionice gdje su u toku radovi, zbog čega se saobraća usporeno, sa mogućim kratkotrajnim zastojima, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Sporiju i oprezniju vožnju iz AMS savjetuju na dionicama koje vode kroz usjeke i pored kamenih kosina, zbog mogućnosti odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog rekonstrukcije savskog nasipa na Rači, saobraćaj se na dionici magistralnog puta na tom lokalitetu odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 7 do 18 časova.

Zbog sanacije klizišta na kosini pored autoputa Gradiška - Banjaluka, na lokalitetu Kutlešin gaj, na snazi je obustava saobraćaja u zaustavnoj i sporoj saobraćajnoj traci autoputa, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Nova Topola - Klašnice 1, zbog izgradnje i rekonstrukcije vodovodnog sistema, saobraćaj se od 7 do 18 časova odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i postavljenu saobraćajnu signalizaciju, kao i na lokaciji u Novom Gradu prema granici sa Hrvatskom.

Na magistralnom putu Višegrad - Vardište zbog sanacija kolovoza desne trake u dužini od 30 metara saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz povremene petnaestominutne obustave.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, zbog čega će u toku dana biti ovustavljan saobraćaj do 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Na magistralnom putu Nevesinje - Mostar, dionica Bakračuša - Nevesinje jedan na snazi su povremene desetominutne obustave saobraćaja zbog izvođenja radova.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Karanovac - enitetska granica /Ugar/ u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7 do 17, a nedjeljom od 7 do 13 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice 1 - Prnjavor, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši - Prnjavor.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su od 9 do 15 časova na regionalnom putu Polje - Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci 5, kao i na regionalnom putu Doboj Novi, od mjesta Ševarlije prema mjestu Pridjel Gornji od 8 do 16 časova.

Na regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Od danas pa do 16. maja svaku noć u vremenu od 3.20 do 3.50 vršiće se specijalni vangabaritni prevoz na relaciji MEL "Stanić Rijeka" - MEL "Usora", pa se vozačima koji se u navedenom periodu budu kretali tom dionicom puta skreće pažnja na oprezniju vožnju i poštovanje lica iz pratnje.

AMS Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske provodi akcije "Vozilo nakon zimskih uslova 2015" i "Ne kucaj, da se ne bi zakucao" kojom se želi ukazati na opasnosti kojima su izloženi učesnici u saobraćaju, s naglaskom na one koji koriste mobilni telefon dok voze.

Zbog aktiviranja klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima Priboj - Teočak - Sapna, dionica Goduš - Rastošnica, i Tuzla - Dokanj - Šibošnica, dionica Lovački dom - Šibošnica.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije