Društvo

Bobar bio poznat kao human čovjek

Bobar bio poznat  kao human čovjek
Bobar bio poznat kao human čovjek

BANJALUKA - Povodom smrti Gavrila - Bate Bobara, poslanika NS RS, danas je u Narodnoj skupštini RS održan komemorativni skup, kojem su prisustvovali najviši zvaničnici RS, prijatelji, kolege poslanici i privrednici.

Igor Radojičić, predsjednik NS RS, rekao je da je Bobar bio veoma uspješan privrednik koji je za dvije decenije proširio kompaniju koja zapošljava više od hiljadu radnika i posluje u pet država.

Govoreći okupljenima, Radojičić je rekao da je Bobar bio prisutan i u politici i da je sa oko 13.000 pojedinačnih glasova 2010. godine postao poslanik u NS RS.

"U Semberiji i Bijeljini je poznat i kao human čovjek koji je stipendirao posredstvom svoje kompanije više od hiljadu mladih ljudi. Bobar je imao pokretačku snagu, energiju i viziju i jaku privatnu inicijativu", rekao je Radojičić.

Milorad Dodik, predsjednik RS, rekao je da je Bobar bio društveno odgovoran čovjek, koji je uvijek više mislio o drugima nego o sebi i koji je izradio poslovnu organizaciju koja održava poslovni život u Semberiji.

"Pogodila me smrt Bate Bobara. On je bio moj prijatelj, dijelili smo mnogo aktivnosti zajedno", rekao je Dodik nakon komemoracije povodom iznenadne smrti Bate Bobara.

Komemoraciji povodom smrti Gavrila Bobara u parlamentu RS prisustvovala je i Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS, ministri u Vladi RS, poslanici, te predstavnici drugih institucija i ustanova u Srpskoj.

Sahrana Gavrila Bobara biće obavljena sutra u 13 časova u Bijeljini.

Bobar je iznenada preminuo u utorak u 59. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije