Društvo

Bogdanić: Najviše uloženo u zdravstvo Bijeljine

Bogdanić: Najviše uloženo u zdravstvo Bijeljine
Bogdanić: Najviše uloženo u zdravstvo Bijeljine

BIJELJINA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je Vlada Srpske u Semberiju i grad Bijeljinu uložila najviše u oblasti zdravstva, te da je današnjim otvaranjem Centra medicine rada i sporta u Bijeljini, to još jednom potvrđeno.

 "Sinergijom sredstava Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ `Ugljevik`, Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske i uz pomoć direktora bijeljinske bolnice `Sveti vračevi` Siniše Maksimovića, danas u Bijeljini imamo četvrti regionalni Centar medicine rada i sporta", rekao je ministar Bogdanić na otvaranju ovog centra i najavio da će uskoro biti otvorena još dva ovakva centra u Srpskoj.

Bogdanić je istakao važnost Centra, prije svega, kada je riječ o djeci koja se bave sportom i koja treba da budu na adekvatan način pregledana, da ne bi dolazilo do neželjenih posljedica.

"Na drugoj strani, kontrola radnika i ljekarskih uvjerenja od danas će se ovdje moći obavljati na jedan kvalitetniji i sigurniji način, ali i kontrola bolovanja, što je poslodavcima itekako važno. Istovemeno, omogućićemo i Bolnici i Domu zdravlja da učestvuju u pružanju dijagnostičkih procedura", dodao je Bogdanić nakon što je ozvaničio početak rada Centra medicine rada i sporta u Bijeljini.

On je napomenuo da je ovo dobra stvar za Semberiju i Bijeljinu, te ponovio da je Vlada Srpske najviše uložila u ovaj dio Srpske kada je riječ o zdravstvu.

"Očekujem da ćemo i na drugim područjima uspjeti da uradimo ono što smo uradili ovdje, te ćemo u subotu, 11. oktobra otvoriti još jedan centar, ovaj put u Trebinju. U subotu, takođe, počinje sa radom i bolnica u Nevesinju, tako da ćemo jednako kvalitetnu zaštitu omogućiti svim stanovnicima Republike Srpske", rekao je Bogdanić.

On je dodao da će krajem oktobra početi razgovori sa kreditorima iz Koreje, da bi se pomoglo finansiranje i izgradnja bolnica i u Istočnom Sarajevu i Doboju. 

"Na taj način dobili bismo značajan i stabilan zdravstveni sistem koji je veoma skup, ali naše opredjeljenje je da čuvamo zdravlje stanovnika, što je najznačajnija stvar", istakao je Bogdanić.

Direktor Zavoda za medicinu rada i sporta Republika Srpske Mira Popović rekla je da je do otvaranja Centra za medicinu rada i sporta u Bijeljini ova djelatnost bila obavljana na terenu sa lokalnim zdravstvenim ustanovama.

"Od danas i u Bijeljini imamo Centar koji nije samo značajan za Zavod nego i za cijelu regiju koja je i teritorijalno i ekonomski velika i bogata, ali isto tako ima značajan broj radnika koji moraju da dobiju adekvatnu zaštitu na radu, odnosno očuvanje zdravlja na radu", istakla je Popovićeva.

Ona je podsjetila da ova regija ima dosta sportista i sportskih klubova, te da od danas, zahvaljujući ovom centru, i oni kao i svi radnici imaju mogućnost da dobiju odgovarajuću zdravstvenu zaštitu koja je u domenu Zavoda za medicinu rada i sporta.

Popovićeva je zahvalila resornom ministarstvu i svima koji su pomogli da dođe do realizacije ovog projekta.

Direktor bijeljinske bolnice Siniša Maksimović rekao je da su, nakon što je otvoren novi objekat regionalne bolnice "Sveti vračevi", stvoreni uslovi da se Zavodu predaju stare prostorije bolnice, koje su uređene i adaptirane.

"Učestvovali smo u realizaciji ovog projekta i to je nešto što smo ranije i obećali, a sada i ispunili. Na skroman način pomogli smo da se otvori ovaj centar. Ustupili smo prostor, a kolege iz Zavoda su učinile ostatak posla", dodao je Maksimović.

On je izrazio očekivanje da će biti nastavljena dobra saradnja sa kolegama iz Zavoda, te dodao da je Centar otvoren na dobrobit građana Semberije i da predstavlja još jedan vid unapređenja zdravstvene zaštite, kao i pokazatelj dobre saradnje sa institucijama i Vladom Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije