Društvo

Borci traže bojkot supermarketa Tuš

Borci traže bojkot supermarketa Tuš
Borci traže bojkot supermarketa Tuš

BANJALUKA - Boračka organizacija RS (BORS) saopštila je da prodaja ratnih bošnjačkih zastava sa ljiljanima u supermarketima "Tuš" na području RS "predstavlja nedopustivu provokaciju i uvredu za srpske žrtve, te poziva građane RS da bojkotuju te markete".

"Prodaja tih zastava kao suvenira u marketima 'Tuš' u Doboju, Prnjavoru i Banjaluci nije slučajnost niti menadžerski gaf, već svojevrsna kampanja promovisanja te zastave, koja se sve više i provokativnije ističe na javnim mjestima u FBiH, ali i u RS", navedeno je u saopštenju iz BORS.

Iz BORS kažu da u narednom periodu očekuju još "veće i drastičnije provokacije sa bošnjačke strane".

"To nas još više učvršćuje u uvjerenju da je RS jedini garant opstanka Srba, ali i da se na sve legitimne načine moramo boriti za njeno i očuvanje njenih institucija i nadležnosti", ističu u Boračkoj organizaciji RS.

Međutim, Marko Rujević, voditelj objekta "Tuš" u Doboju, negira da sporne zastave imaju u prodaji u tom marketu.

U Službi za odnose s javnošću slovenačkog "Tuša" kažu da ne znaju odakle je Boračka organizacija RS dobila ovu, kako su je nazvali, dezinformaciju.

"U našim trgovinama mogli su se kupiti navijački rekviziti za sportska takmičenja, a nikako proizvodi koji imaju obilježja bilo koje vojske, političke ili stranačke pripadnosti", kažu u "Tušu".

Ukazuju da cijene svoje kupce i nikada niti jednim svojim potezom ne bi učinili ništa što bi moglo povrijediti njihova osjećanja.

"Smatramo apsolutno neprihvatljivim poziv na bojkot 'Tuševih' prodavnica i to na osnovu informacija koje su spekulacijske i neprovjerene. Ovakvim činom ugrožava se egzistencija radnika 'Tuša' i njihovih porodica", navode iz "Tuša".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije