Društvo

Bračni par Vučenović proslavio 60 godina braka

Bračni par Vučenović proslavio 60 godina braka
Bračni par Vučenović proslavio 60 godina braka

MRKONJIĆ GRAD - Uzajamno razumijevanje i poštivanje najbolji su recept za savršenu bračnu zajednicu, poručuju supružnici Vučenović, Radivoj (75) i Jovanka (80), iz sela Trijebovo, kod Mrkonjić Grada, koji su proslavili šest decenija njihove bračne zajednice, sklopljene davne 1955. godine.

Jubilarnu godišnjicu obilježili su na svoju krsnu slavu - Ilindan, u prisustvu brojne rodbine i prijatelja. Upravo su se potomci vremešnih Vučenovića pobrinuli da ovaj datum ne protekne nezapaženo: pripremili su im iznenađenje - slavljeničku tortu i poklone.

Radivoj, koji se oženio sa svojih 15 godina, mladim bračnim parovima i onima koji tek treba da se odluče na ovaj važan životni korak poručuje da tolerancija između supružnika garantuje srećnu i dugovječnu zajednicu.

Ovim su se motom vodili i njih dvoje: kako prvog dana, tako i danas. A danas, iako u osmoj deceniji, Jovanka i Radivoj za umor ne znaju - bave se zemljoradnjom i stočarstvom i dokazuju da se od svog rada može živjeti. Zajedno su stekli mnogo, a najveće bogatstvo koje imaju su, poručuju, njihove tri kćerke, sin, devetoro unučadi, te osmoro praunučadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije