Društvo

Njemačkom penzioneru ukrali čak i psa

 Njemačkom penzioneru ukrali čak i psa
Njemačkom penzioneru ukrali čak i psa

VELIKA KLADUŠA - Muhamed Omeragić, njemački penzioner, tvrdi kako je u proteklih mjesec dana njegova privatna imovina u četiri navrata bila na meti provalnika te da se zbog neefikasnosti policije obratio njemačkoj ambasadi u BiH.

"Njemački sam državljanin, jer sam tamo radio pune četiri decenije i zaradio penziju. Odlučio sam se vratiti u zavičaj, a sada sam na meti razbojnika", kaže Omeragić. Dodaje kako su njegove muke počele početkom juna, kada se dogodila prva provala u njegovu kuću.

"Do sada sam ostao bez dva bicikla, nekoliko radnih aparata, a ukrali su mi čak i psa. U dva navrata pokušavali su da mi provale u kuću, a kada sam zaprijetio da ću pozvati policiju, razbojnici bi pobjegli. Plašim se da bi se naredni put moglo dogoditi nešto gore", kaže ovaj njemački penzioner. Dodaje kako je prilično siguran da se radi o tri osobe iz sela koje su poznate po slučajevima brojnih krađa te da je svoje sumnje iznio policiji. "Oni se ponašaju krajnje indolentno. Dođu, obiđu i kažu da to nije ništa strašno i da se i drugima dešava. Nevjerovatno", kaže Omeragić.

Zbog takvog odnosa odlučio je da presavije tabak i uputi pismo Ambasadi Njemačke u Sarajevu. U Policijskoj stanici Velika Kladuša su istakli kako su upoznati s ovim slučajem te da je u toku potraga za počiniocima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije