Društvo

Čak 90 odsto vozača ne poštuje propise

Čak 90 odsto vozača ne poštuje propise
Čak 90 odsto vozača ne poštuje propise

BANJALUKA - Tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području centara javne bezbjednosti Banjaluka i Trebinje, zbog počinjenog prekršaja, sankcionisano je 1.388 vozača ili njih 88,35 odsto od 1.571 kontrolisanog učesnika u saobraćaju.

U akciji koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske provelo s ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja na području Srpske od 14. do 16. avgusta, brzinu kretanja motornih prekoračilo je 244 vozača, odnosno 17,5 odsto ukupno kontrolisanih.

"Broj vozača koji su isključeni iz saobraćaja zbog upravljanja pod dejstvom alkohola je 162, od kojih je 40 vozača zadržano lišenjem slobode, odnosno kod njih je utvrđena količina alkohola u organizmu preko 1,00 grama po kilogramu", saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se dodaje da su iz saobraćaja isključena i 23 vozila koja nisu bila registrovana ili im je istekla važnost potvrde o registraciji.

Broj učesnika u saobraćaju koji nisu koristili bezbjednosni pojas je 614, ili 44,24 odsto.

Iz MUP-a Srpske ističu da će i u narednom periodu provoditi pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na brzinu kretanja motornih vozila, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, kao i sankcionisanje drugih prekršaja.

S obzirom da uskoro počinje nova školska godina kada će na putevima biti povećano prisustvo učenika, kao pješaka, tako i biciklista ili putnika u vozilima, MUP Republike Srpske apeluje da se svi učesnici u saobraćaju odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije