Društvo

Cvijanović: Poboljšani materijalni uslovi za rad policije

Cvijanović: Poboljšani materijalni uslovi za rad policije
Cvijanović: Poboljšani materijalni uslovi za rad policije

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je, uprkos velikom izazovima i krizi, obezbijeđeno poboljšanje materijalnih uslova za rad policije Srpske.

Cvijanovićeva je rekla novinarima nakon promocije diplomiranih pravnika unutrašnjih poslova da se to poboljšanje ogledalo i u nabavci novih vozila za policiju, ali i povećanjem policijskih plata.

"Ovdje sam da izrazim zadovoljstvo što Ministarstvo unutrašnjih poslova obilježava svoju slavu Aranđelovdan, ali isto tako i što je danas dan Visoke škole unutrašnjih poslova", istakla je Cvijanovićeva.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske Radislav Jovičić rekao je da MUP danas obilježava slavu sa posebnim pijetetom i sjećanjem na poginule pripadnike MUP-a koji su svoje živote ugradili u Republiku Srpsku.

On je naveo da je tokom ove godine, uz veliku podršku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, premijera Željke Cvijanović i Narodne skupštine Srpske, napravljen veliki iskorak u opremanju MUP-a u novim uniformama, vozilima i potrebnom opremom za Specijalnu jedinicu policije i opremom za jedinice za podršku.

"To nam daje mogućnost da rame uz rame sa ostalim evropskim policijama uspješno izvršavamo svoje zakonom predviđene obaveze i da provodimo sve ono što je u našoj nadležnost s ciljem obezbjeđenja mira i stabilnosti u Srpskoj, BiH i okruženju", istakao je Jovičić.

On je naglasio da je policija Republike Srpske jedna od najpoželjnijih policijskih agencija na ovim prostorima koja se pokazala i kao jedan od pouzdanih partnera u međunarodnim operativnim akcijama kada je riječ o borbi protiv organizovanog kriminala, kao i prekograničnog kriminala, za šta su dobijena brojna priznanja i nagrade.

Jovičić je naglasio da će MUP nastaviti put razvoja kvalitetnim školovanjem kadra, dodatnim tehničkimm opremanjem i onim što je potrebno da bi bio i dalje garant mira i stabilnosti Republike Srpske.

Na promociji su dodijeljene 92 diplome završenim pravnicima unutrašnjih poslova, a u ovoj generaciji tri najbolje su žene.

Jovičić je rekao da postoji praksa da tri najbolja studenta u generaciji obave pripavnički staž, pri čemu automatski biraju mjesto, gdje će to učiniti, a da će se određenim korekcijama pravilnika omogućiti da tri najbolja studenta zasnuju i radni odnos nakon odrađenog pripravničkog staža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije