Društvo

Danas malo toplije

Danas malo toplije
Danas malo toplije

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje malo toplije sa povremenim sunčanim periodima, hladnije će biti na područjima gdje se magla i niski oblaci zadrže cijeli dan, dok će slaba kiša padati na jugu.

Slaba kiša padaće i ponegdje na zapadu i jugozapadu. Tokom dana biće toplije nego juče i umjereno oblačno vrijeme sa povremenim sunačnim periodima, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura od osam do 13, na jugu do 16 stepeni Celzijusovih.

Ponegdje na sjeveru i istoku magla će se zadržati i tokom dana, pa će u tim krajevima biti i hladnije, kao i u višim predjelima.

Duvaće slab istočni vjetar na sjeveru, u ostalim predjelima jugoistočni i južni.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da jutros preovladava pretežno oblačno, a magle ima po kotlinama.

Najniža temperatura vazduha jutros je u 7.00 časova izmjerena na Sokocu - nula stepeni, a jedan stepen na Bjelašnici i u Gradačcu.

U Banjaluci, Bijeljini, Doboju, Prijedoru i Gradišci dva stepena, na Han Pijesku, u Srebrenici, Zvorniku, Tuzli, Sanskom Mostu, Novom Gradu tri, u Višegradu, Rudom, Ribniku, Bihaću, Jajcu i Zenici četiri.

Temperatura vazduha u Sarajevu u 7.00 časova bila je pet stepeni, kao i u Foči, Bugojnu i Drvaru, šest stepeni u Mrkonjić Gradu, na Čemernu, Ivan-sedlu, u Goraždu i Gacku, sedam u Kalinoviku, Istočnom Drvaru, Driniću, Nevesinju i Kupresu, osam na Mrakovici, devet u Bileći.

Deset stepeni bilo je u Livnu, Mostaru i Stocu, 11 u Trebinju i 14 stepeni u Neumu.

Kiša je padala u Ribniku, Istočnom Drvaru, Mrkonjić Gradu, na Mrakovici, Doboju, hercegovačkom području, Krajini, na Romaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije