Društvo

Danas vruće, poslijepodne mogući pljuskovi

Danas vruće, poslijepodne mogući pljuskovi
Danas vruće, poslijepodne mogući pljuskovi

BANJALUKA, - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano i vruće, a poslijepodne nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uz dnevnu temperaturu od 30 do 36, na planinama od 26 stepeni Celzijusovih.

U većini predjela će biti vruće i sunčano u prvom dijelu dana. Pljuskovi će se prvo javiti na jugozapadu i zapadu, gdje može biti i lokalnih nepogoda, zatim na jugu i jugoistoku.

Do večeri pljuskovi će se premještati ka sjeveru, a bez pljuskova najvjerovatnije ostaje u Posavini, Semberiji i donjem Podrinju, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab tokom dana umjeren istočni i jugoistočni vjetar.

Temperatura vazduha izmjerena u 8.00 časova: Bjelašnica 15 stepeni Celzijusovih, Kalinovik 17, Čemerno i Gacko 18, Rudo 19, Šipovo, Sokolac, Nevesinje i Han Pijesak 20, Višegrad, Srebrenica i Mrkonjić Grad 21, Sarajevo, Ribnik 22, Zenica, Novi Grad, Mrakovica, Bileća i Krupa na Uni 23, Tuzla, Zvornik, Mlječanica, Foča, Prijedor, Banjaluka i Bijeljina 24, Mostar i Srbac 25, Doboj 26 i Trebinje 27 stereni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije