Društvo

Detaljna pretraga Vrbasa radi pronalaska nestalih

Detaljna pretraga Vrbasa radi pronalaska nestalih
Detaljna pretraga Vrbasa radi pronalaska nestalih

BANJALUKA - Pripadnici Specijalne jedinice policije /SJP/ Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske detaljno pretražuju 72 kilometra korita rijeke Vrbas radi pronalaska nestalih lica.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Milan Salamadija rekao je novinarima u Banjaluci da je do sada prijavljen nestanak šest lica.

Pretraga se vrši u dijelu od Rebrovačkog mosta do ušća u rijeku Savu. "Imamo prijavljeno šest nestalih lica i nije isključena mogućnost da su se ta lica utopila u rijeci Vrbas, zbog čega je i riješeno da se krene u ovu aktivnost", kaže Salamadija.

Salamadija je rekao da je na području grada Banjaluke prijavljen nestanak četiri lica - dva lica u 2014. godini i dva ove godine. "Imamo prijavljen nestanak i dva lica iz Donjeg Vakufa u Federaciji BiH", rekao je Salamadija.

On kaže da su aktivnosti pretrage riječnog korita počele juče i trajaće do petka, 15. maja.

Salamadija je rekao da ovakve aktivnosti MUP Republike Srpske, odnosno pripadnici SJP, provode kada se ukaže potreba.

On je rekao da je pregledu korita rijeke Vrbas prethodilo detaljno vazdušno snimanje uz pomoć Helikopterskog servisa Vlade Republike Srpske, gdje je izvršena analiza riječnog korita rijeke i definisane su kritične tačke, gdje će poseban akcenat biti stavljen prilikom realizacije aktivnosti pregleda korita rijeke Vrbas.

Salamadija je rekao da se za ovu aktivnost čekalo optimalno vrijeme i najbolji vremenski uslovi.

Sa područja Banjaluke tokom prošle godine nestao je Goran Simić rođen 1985. godine, koji je nestao 5. avgusta 2014. godine, Bojan Koprena rođen 1988. godine nestao je u julu 2014. godine, Živko Vasilić rođen 1945. godine nestao je u januaru ove godine i Goran Čavić rođen 1975. godine, a u martu ove godine.

Iz Donjeg Vakufa prijavljen je nestanak Halime Paleškić rođene 1939. godine koja je nestala u martu ove godine i Armine Kovač rođene 1999. godine koja je, takođe, nestala u martu ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije