Društvo

Djeca zovu Đokovića da posjeti vrtić koji je obnovio (FOTO)

Djeca zovu Đokovića da posjeti vrtić koji je obnovio (FOTO)
Djeca zovu Đokovića da posjeti vrtić koji je obnovio (FOTO)

SANSKI MOST - Novak Đoković vjerovatno je najpopularniji sportista u Sanskom Mostu.

Srpski teniser i prvi reket svijeta je nakon katastrofalnih poplava koje su prije dvije godine opustošile regiju, donirao novac za obnovu dva dječija vrtića u Bosni i Hercegovini u Sanskom Mostu i Šamcu.

Njegova Fondacija je tako dala golem doprinos u oporavku ovih zajednice nakon najveće prirodne nepogode koja je BiH i regiju pogodila u posljednjih nekoliko decenija. Život nije nestao, naprotiv, nove generacije danas borave u ovim vrtićima, a ime slavnog tenisera stalno im je na usnama.

Behrija Grozdanić, direktor vrtića Krajiška radost u Sanskom Mostu, kaže da ustanova danas funkcioniše besprijekorno, djeca su sretna i nikada neće zaboraviti ono što je Đoković uradio za njih.

''Vrtić funkcioniše u punom kapacitetu. Blizu dvije stotine djevojčica i dječaka redovno su ovdje. Veselo je i dobro, zadovoljni smo'', ispričala je ona. Kako je dodala, uspomena na Novaka i njegovo dobro djelo i dalje živi.

''Novak je napravio nešto veliko. Sve nas podsjeća na Đokovića, svaki novi dolazak u prostorije vrtića budi uspomene na njegovo dobro djelo, svi bi voljeli da nas posjeti'', kazala je direktorica Grozdanić.

Dok Nole iz mjeseca u mjesec postavlja nove rekorde i pravi dosad neviđene razlike ispred nedorasle konkurencije, mališani iz ovih bosanskohercegovačkih gradova sanjaju susret s idolom. Možda je vrijeme da Đoković posjeti ova dva grada i osjeti veliku ljubav i poštovanje koju ova djeca osjećaju. Bilo bi lijepo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije