Društvo

Djecu hrane samo uštipcima

Djecu hrane samo uštipcima
Djecu hrane samo uštipcima

Djeci često ispečem samo uštipke i same ih jedu, nemamo ih čim namazati niti imam šta drugo da im ponudim. Muž i ja često legnemo bez večere jer nemamo hrane. Ipak, najviše želim da moj sin Kristijan ozdravi jer je imao tri operacije bubrega, počinje priču Danijela Kasapović iz Šargovca.

Danijela i Nenad Kasapović imaju petoro djece, oboje su nezaposleni, žive kao podstanari od 190 KM dječjeg dodatka, dok za stan izdvajaju 200 KM.

"Oboje iz prvog braka imamo po dvoje djece, a zajedno imamo dvogodišnjeg sinčića. Djeca su nam sve, ali tužno je gledati ih kako se pate  gladna i žedna, a nemoćni smo da im pružimo pristojan život. Muževih dvoje djece budu sa majkom u gradu za vrijeme škole jer im nemamo čim plaćati mjesečnu kartu, a za vikende i raspust su kod nas", ističe Danijela.

Prema njenim riječima, najveći problem im je to što joj je desetogodišnji sin Kristijan bolestan, a do sada je već tri puta operisao bubreg. Da situacija bude gora, dug za stanarinu im se nagomilao, zbog čega im prijeti iseljenje.

Razumije, kako kaže, i gazdaricu, koja hoće da ih istjera iz kuće, ali nemaju od čega da joj plate. Dodaje da pored toga imaju i mnogo duga za struju i vodu, koji su prestali i da broje, jer rješenja trenutno ne vide.

"Od Udruženja '4+' dobijemo knjige i odjeću. Najstarije dijete ide u Trgovačku školu i za njega nemamo knjige. Već je dobio dvije jedinice zbog toga, a inače je vrlo dobar učenik. Zima ide, a ja ni treščicu nemam da naložim. Očajna sam i molim vas da mi pomognete, mi bismo radili bilo kakav posao, ništa nam nije teško", dodaje ova majka.

Njenog muža nismo zatekli u kući jer je otišao da radi kao moler za dnevnicu, a sve što uspije da zaradi daje za hranu i lijekove.

Apel za pomoć

Porodici Kasapović najpotrebniji su hrana i drva za zimu te kuća na čuvanje kako ne bi morali ostati na ulici sa djecom.

"Nemam kompjuter i ne želim to. Želja mi je samo da ozdravim, da imam kuću i možda neke patike", priznaje desetogodišnji Kristijan.

Direktnu pomoć ovoj porodici možete uručiti u Šargovačkoj ulici 299, pozvati ih na broj 066/495-273 ili se obratiti redakciji "Nezavisnih".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije