Društvo

Djeda Rasima iz šeperuše žele preseliti u novu kuću

Djeda Rasima iz šeperuše žele preseliti u novu kuću
Djeda Rasima iz šeperuše žele preseliti u novu kuću

CAZIN - Grupa mladih iz Cazina pokrenula je humanitarnu akciju kako bi bila izgrađena nova kuća za Rasima Velića (81), koji živi samotnjačkim životom u naselju Klen, u izuzetno teškim uslovima i krajnjem siromaštvu.

Prema riječima Denisa Tahirovića, jednog od organizatora akcije, prije nekoliko mjeseci dirnula ih je teška životna sudbina ovog starca, te su mu pomogli uređenjem kuće u kojoj boravi kao i nabavkom prehrambenih i drugih potrepština.

"Objekat u kojem stanuje djed Rasim ne može se nazvati kućom, jer se radi o pomoćnom objektu koji nema priključak za struju, vodu niti elementarne uslove za život. Riječ je o staroj šeperuši koja ima šuplje zidove i dotrajalu stolariju i zimi je nemoguće zagrijati", kaže Tahirović.

On kaže kako su odlučili pokrenuti humanitarnu akciju s ciljem da prikupe neophodna sredstva za izgradnju novog objekta, te da su već animirali određeni broj lokalnih privrednika koji su obećali podržati akciju.

Inače, Velić nema porodicu, a jedini stalni izvor prihoda za njega je skromna socijalna pomoć od 50 maraka koju ionako neredovno prima.

Svi koji žele sudjelovati u humanitarnoj akciji novac mogu uplatiti na žiro račun: 1613000075376039, a više informacije o svemu može se dobiti na broj telefona: 061-442-852.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije