Društvo

Đokić otvorio Prve krajiške dane dječije radosti

Đokić otvorio Prve krajiške dane dječije radosti
Đokić otvorio Prve krajiške dane dječije radosti

DRVAR - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić otvorio je danas u Drvaru manifestaciju Prvi krajiški dani dječije radosti.

Đokić je rekao da je Republika Srpska trajno zainteresovana da pomaže svom narodu u ovim krajevima i to čini na razne načine, pa i ovom dječijom manifestacijom, koju je organizovao Opštinski odbor SP-a u Drvaru.

"Veoma smo zainteresovani za život ljudi na ovom području i da pomognemo da se život ubrzano razvija i obogati novim sadržajima, a ovom manifestacijom pružamo podršku djeci, obnovi porodičnog života, stvaranju novih porodica, rađanju i većoj brizi za djecu, što, inače, svako društvo treba da čini, a Srpska je zajednica koja je tome opredjeljena", rekao je Đokić.

Ističući da danas otvorena manifestacija simbolično povezuje ovaj prostor, Đokić je rekao da je jako važno da je ona posvećena djeci, koja su budućnost ove zemlje i ovih prostora.

On je istakao da je Republika Srpska trajno oslonjena na ideju da pomaže i podržava svom narodu koji živi u Federaciji BiH /FBiH/, a posebno na području Livanjskog i Unsko-sanskog kantona, gdje je do rata srpsko stanovništvo bilo većinsko.

"Nažalost, srpsko stanovništvo je pretrpjelo težak zločin, protjerano je sa ovih prostora, a domovi i imovina su im potpuno uništeni. Međutim, voljom naroda i uz veliku podršku Republike Srpske život se ovdje obnavlja, uz rad i saradnju sa lokalnim, kantonalnim i vlastima FBiH", kaže Đokić.

On napominje da je Grahovo ostalo jedino područje gdje se vrlo malo radi na obnovi života, ali da Srpska pomaže svom narodu u ovim krajevima.

Predsjednik Regionalnog odbora SP-a u Livanjskom kantonu Jasna Pećanac rekla da je ovo prva ovakva manifestacija na ovom području, koja je okupila oko 100 djece iz Drvara, Glamoča, Grahova i Drinića.

Ona kaža da će djeca tokom ove manifestacije, koja se održava u Sportsko-rekreativnom centru u Drvaru, u više sportskih disciplina pokazati svoje vještine i sposobnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije