Društvo

Do 7. oktobra produžen rok za prijavu na program EU

BRČKO - Rok za prijavu na javni poziv za dodjelu pomoći EU za sanaciju štete od majskih poplava u distriktu produžen je do 7. oktobra, saopštila je Informativna služba brčanske Vlade.

Prvobitno je rok za prijavu na javni poziv za izbor korisnika programa EU za oporavak od poplava bio raspisan do 17. septembra.

Prilikom prijave podnosilac zahtjeva treba da predoči neke od dokaza da je stambena jedinica oštećena usljed poplava i nije uslovna za stanovanje, da je porodica, odnosno lice koje koristi tu stambenu jedinicu 15. maja imalo stalno prebivalište u oštećenom objektu.

Takođe, podnosilac može da priloži da stambena jedinica posjeduje dozvole ili ispunjava uslove za lokacijsku dozvolu, ili da je porodica, odnosno lice koje koristi stambenu jedinicu, trenutno raseljeno i da boravi u kolektivnom centru.

Uslove za prijavu na javni pozov ispunjavaju i svi koji koriste improvizovani smještaj ili su smješteni u iznajmljenom objektu, kod prijatelja ili rodbine.

Na javni poziv može se prijaviti i porodica ili lica, koja žive u oštećenoj stambenoj jedinici, a koja ne zadovoljava minimalne standarde za stanovanje. 

Prema dopunskim kriterijumima, uslove za prijavu na javni poziv ispunjavaju lica koja su kao nosici domaćinstva u stanju socijalne potrebe ili u nepovoljnoj materijalnoj situaciji.

Program za oporavak od poplava finansira EU, a implementiraju ga Razvojni program UN, Unicef i Međunarodna organizacija za migracije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije