Društvo

Dobra saradnja u razmjeni informacija

SARAJEVO - Tužilac Ministarstva pravde SAD za međunarodnu saradnju Markus Buš istakao je danas da najbolju saradnju u regiji u pogledu razmjene potrebnih informacija, podataka i dokaza, američke vlasti ostvaruju sa Tužilaštvom BiH.

Buš je danas posjetio Tužilaštvo BiH i sa glavnim tužiocem Goranom Salihovićem razgovarao o saradnji i razmjeni informacija između vlasti SAD i Tužilaštva BiH, u vezi sa osumnjičenim licima za ratne zločine koji se nalaze u Americi.

SAD provode aktivnosti u vezi otkrivanja i deportacije većeg broja osoba koje su nakon rata emigrirale u SAD, a od tamošnjih vlasti prikrile su podatke da su učestvovale u ratnim sukobima.

Tužilaštvo je saopštilo da je u proteklom periodu podiglo optužnice protiv sedam lica, koja su pravosuđu BiH deportovane iz SAD, nakon čega su procesuirane za ratne zločine.

Tužilaštvo BiH i vlasti SAD nastavljaju dobru i intenzivnu saradnju u borbi za uspostavljanje vladavine prava na polju procesuiranja ratnih zločina, terorizma, organizovanog kriminala i korupcije, navodi se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije