Društvo

Dobrovoljnim davanjem krvi počela Nedjelja Crvenog krsta

Dobrovoljnim davanjem krvi počela Nedjelja Crvenog krsta
Dobrovoljnim davanjem krvi počela Nedjelja Crvenog krsta

BRČKO - Dobrovoljnim davanjem krvi danas je u Brčkom počela Nedjelja Crvenog krsta, koja će trajati do ponedjeljka, 14. maja.

U ponedjeljak će biti upriličena prodaja markica ove humanitarne organizacije, čiji je sav prihod namijenjen učenicima brčanskih škola iz socijalno ugroženih porodica. 

"Danas očekujemo da će oko 40 naših sugrađana doći u prostorije Crvenog krsta u Brčkom da bi darovali krv kako bi spasili nečiji život. U okviru programa obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta predviđeno je da se u petak održi žIgraonica sa djecomž ispred naših prostorija, gdje će u subotu biti priređen turnir u stonom tenisu", izjavio je danas Srni sekretar ove humanitarne organizacije u Brčkom Denis Šehanović.

Među prvima koji su jutros došli u prostorije Crvenog krsta u Brčkom da bi darovali krv bio je Ćazim Salihović koji je to u svom životu učinio 63 puta.

"Srećan sam što na ovaj način mogu da pomognem ljudima kojima jedna kap krvi znači produžetak života. To ću činiti dokle god me bude zdravlje služilo", rekao je Salihović, koji je aktivista nedavno osnovanog udruženja građana "Romi na djelu".

Svoje zadovoljstvo što je i danas, 12. put, bio među darovacima dragocjene tečnosti izrazio je Zoran Mitrić.

"Odazivaću se akcijama dobrovoljnog davanja krvi i ubuduće. Želim da pomažem  ljudima čiji su životi ugroženi bilo opakim bolestima, bilo povredama", rekao  je Mitrić. 

                                                                                                   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije