Društvo

Dogovor odgodio deložaciju

Dogovor odgodio deložaciju
Dogovor odgodio deložaciju

DOBOJ - Gradska uprava u Doboju postigla je dogovor sa vlasnikom Apoteke "Medika" Nadom Đurović u vezi sa poslovnim prostorom koji je u međuvremenu od grada kupila dobojska Islamska zajednica /IZ/, a prema kojem će, sama iznijeti stvari iz objekta, nakon čega će ključeve uručiti gradskoj upravi, potvrdio je Srni načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Slavko Kovačević.

Ovim dogovorom odustalo se od deložacije Đurovićeve iz objekta u Ćuprijskoj ulici koja je bila zakazana za danas. 

Nada Đurović rekla je danas novinarima da je zakupac objekta od 2011. godine, da postoji ugovor o tome, te da je u opremanje uložila oko 18.000 KM, i da je sve radila u dogovoru sa gradom. 

Đurovićeva kaže da je poslije godinu dana saznala da je izašao konkurs za prodaju prostora, a kasnije obaviještena o tome i pisano.

Nakon tri licitacije na koje je, kako kaže, jedino ona izašla, rečeno joj je da je od februara prošle godine vlasnik objekta Islamska vjerska zajednica u Doboju.

Ona tvrdi da je riječ o nekom internom dogovoru, jer joj je iz Odbora IZ rečeno da oni ne mogu ništa da kupe, već samo da daju zemljište. 

"Od toga ne može biti ništa. To se moralo verifikovati na Skupštini grada, a sve su indikacije da se to nije desilo. Na suđenju je čak advokat Islamske vjerske zajednice donio priznanicu, što je nezakonito. Ako meni čovjek koji je u Odboru IZ kaže da ne može da se kupi, ne znam šta je to onda", navodi Đurovićeva. 

Ona kaže i da je trebalo da se uzmu u obzir njena ulaganja, i da se dugovanja prema njoj "prebijaju" kroz kirije, ali su se svi oglušili. 

"Prevarena sam, jer su mi rekli `to ćemo srediti tako što ćete vi svaki mjesec plaćati 50 odsto zakupnine, koja je ozvaničena na 590 KM sa PDV-om do isteka uloga`. Ja sam za svaki dogovor, ali meni neko mora platiti. Digla sam kredit koji sam otplatila u januaru da bih završila ovaj prostor", poručuje Đurovićeva, koja je magistar farmacije.

Glavni imam dobojskog Medžlisa Bajro Džafić potvrdio je Srni da je IZ ovaj objekat od grada kupila slobodnom prodajom, ali da do danas nisu uvedeni u objekat, zbog čega je najavio i mogućnost podizanja tužbe protiv grada.

Džafić tvrdi da je prisustvovao navedenim licitacijama, za šta ima i odgovarajuću dokumentaciju.

Načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Slavko Kovačević rekao je ranije Srni da je gradski objekat u Ćuprijskoj ulici prošle godine prodat na licitaciji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije