Društvo

Donatorske večeri za Srbiju i Srpsku

Donatorske večeri za Srbiju i Srpsku
Donatorske večeri za Srbiju i Srpsku

BEOGRAD - Prestolonasljednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina organizovali su u SAD četiri dobrotvorne večeri za pomoć stanovništvu Republike Srpske i Srbije koje su zadesile poplave, kao i za pomoć djeci sa posebnim potrebama i djeci bez roditeljskog staranja.

Dobrotvorne večeri organizovane su zahvaljujući humanitarnoj organizaciji "Lajflajn" iz Njujorka, čiji je pokrovitelj princeza Katarina. 

Dobrotvorne večere organizovane su s ciljem prikupljanja sredstva za opremanje jedinica za prenatalnu njegu, pomoć djeci sa posebnim potrebama i bez roditeljskog staranja, kao i pomoć žrtvama poplava u Srbiji i Republici Srpskoj, saopšteno je iz Kancelarije prestolonasljednika Aleksandra. 

Dobrotvorne večere organizovane su u Sent Petersburgu na Floridi, Majamiju na Floridi, Beverli Hilsu i San Markosu u Kaliforniji.

Dobrotvornoj večeri u Sent Petersburgu na Floridi prisustvovalo je više od 300 zvanica, među kojima su bili i NJegovo preosveštenstvo episkop istočnoamerički Mitrofan i šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić. 

Sredstva koja su te večeri prikupljena namijenjena su za pomoć deci bez roditeljskog staranja u Republici Srpskoj.

Na dobrotvornoj večeri u Majamiju, na kojoj su prikupljena sredstva za pomoć djeci sa posebnim potrebama i žrtvama poplava u Srbiji, gradonačelnik Majamija Tomas Regalado uručio je prestolonasljedniku Aleksandru ključeve grada Majamija.

Dobrotvornoj večeri prisustvovao je veliki broj Srba i njihovih američkih prijatelja koji sa velikom pažnjom prate humanitarne aktivnosti kraljevskog para u Srbiji i Republici Srpskoj, uvijek spremni da pomognu njihove napore da stalno pomažu svoj narod i svoju zemlju.

Na dobrotvornoj večeri na Beverli Hilsu, u Kaliforniji, prikupljana su sredstva za pomoć jedinicama neonatalne njege u Srbiji. 

Dobrotvornoj večeri prisustvovao je veliki broj američkih prijatelja kraljevske porodice, ali i pjevačica Marija Šerifović, glumica Marija Karan i američka glumica srpskog porijekla Lolita Davidović, te bivši predsjednik Vlade SR Jugoslavije Milan Panić.

Večeri su prisustvovali i svjetski poznati motivacioni govornik Nik Vujičić, kao i lord Frederik Vindzor, koji je rođak britanske kraljice Elizabete. 

Na dobrotvornoj večeri u San Markosu, u Kaliforniji, prikupljena su sredstva za pomoć djeci sa posebnim potrebama i opremanje jedinica za prenatalnu njegu u Srbiji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije