Društvo

I dalje traje akcija za Hajru Mušića, dječak otputovao u Njemačku

I dalje traje akcija za Hajru Mušića, dječak otputovao u Njemačku
Foto: N.N. | I dalje traje akcija za Hajru Mušića, dječak otputovao u Njemačku

SANSKI MOST - Dječak Hajro Mušić (7) iz Sanskog Mosta, koji je rođen s teškim deformitetom kičme, otputovao je juče s roditeljima u Minhen, kako bi se podvrgao detaljnim zdravstvenim pregledima na jednoj tamošnjoj klinici.

Nakon toga trebalo bi se odrediti kada će biti obavljen operativni zahvat kako bi se dječaku ugradili vještačka kičma i kukovi, nakon čega bi mogao prohodati. U proteklom periodu organizovana je humanitarna akcija kako bi se platila operacija i, prema riječima Ermina Karić, organizatora te akcije, prikupljen je najveći dio potrebnog novca.

"Njemački ljekari su pregledali svu zdravstvenu dokumentaciju, ali je bilo potrebno da Hajro dođe kako bi se podvrgao dodatnim pregledima. Nadamo se kako će sve biti u redu i da će vrlo brzo uslijediti operacija", kazao je Karić. Iznenadna mogućnost da se pomogne mališanu i omogući njegovo normalno djetinjstvo nedavno se ukazala zahvaljujući medicinskim radnicima iz Sanskog Mosta koji su zaposleni na jednoj klinici u Minhenu.

Tamo su procijenili kako bi mogli pomoći mališanu, s tim da predračun za operaciju iznosi 31.000 eura. Dječak je rođen s teškim deformitetom kičme, zbog čega nikad nije prohodao, a ne pohađa ni školu.

Njegovi roditelji Meksudin i Zlatija Mušić imaju još dvoje djece, 15-godišnjeg dječaka i šestogodišnju djevojčicu, a porodica preživljava od skromne mjesečne invalidnine koja stiže na ime njihovog mališana.

Organizatori humanitarne akcije kažu kako ona i dalje traje i da svi koji žele pomoći malom Hajri Mušiću i njegovoj porodici mogu to to učiniti uplatom novčanih sredstava na žiro račun: 199-044-60564037-45  kod Šparkase banke ili više informacija dobiti na broj telefona 064/41-39-125.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije