Društvo

Igor Tomić tvrdi da je konkurs za nastavnika namješten

Igor Tomić tvrdi da je konkurs za nastavnika namješten
Igor Tomić tvrdi da je konkurs za nastavnika namješten

KOZARSKA DUBICA - Igor Tomić iz Kozarske Dubice tvrdi da je njegova sestra Marijana Veselinović zakinuta na konkursu za nastavnika engleskog jezika u Osnovnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić" u Kozarskoj Dubici.

Iz fotografije koju nam je priložio vidljivo je da je prvoplasirana kandidatkinja imala šest bodova na intervjuu, te da su tri ostala kandidata zajedno imala isti broj bodova. Drugoplasirana Veselinovićeva je imala 9,29 prosjek na studiju za engleski jezik, dok je prvoplasirana imala prosjek 8,14. Takođe, po radnom iskustvu Veselinovićeva je imala 2,7 bodova, dok je prvoplasirana imala 0,5 bodova. Međutim, prvoplasirana je imala ukupno 18,14 bodova, dok je drugoplasirana Veselinovićeva imala 17,39 bodova.

"Moja sestra je proglašena za učenika generacije u osnovnoj školi, zatim u Gimnaziji, bila je među tri najbolja studenta u generaciji na Filološkom fakultetu u Banjaluci na Odsjeku za engleski jezik i književnost, završila je i master studije najvišom ocjenom. Prosjek naveden u tabeli govori sam za sebe", kaže on.

Tvrdi da je jedan odgovor na testu njegovoj sestri bio ocijenjen kao netačan iako je, kako on tvrdi, bio tačan.

Tvrdi, takođe, da je direktor škole njegovoj sestri rekao da je konkurs namješten i da će se isto desiti i u slučaju da on bude ponovljen usljed žalbe.

"Moram da dodam da komisija nije uzela u obzir ne bodovno, već ni moralno, dostavljeni dokument u kome se vidi da je moja sestra dijete poginulog borca, niti podatak iz kratke biografije da je udata i da ima malo dijete", naveo je on.

Brane Miljatović, direktor škole, ističe da mu je komisija dostavila rezultate konkursa i da ih je on samo primijenio. Miljatović je potvrdio da je razgovarao s Veselinovićevom i da se ona žalila na rezultate, ali demantuje da joj je rekao da je konkurs namješten.

"To se nažalost stalno dešava. Uvijek kandidati koji ne prođu dolaze i žale se na rezultat i misle da su zakinuti", kaže on.

Upitan da li je u redu da kandidat koji ima bolji prosjek ocjena ne prođe zato što je drugi kandidat na intervjuu dobio više bodova, Miljatović kaže da to nije u redu i da bi trebalo više značaja dati prosjeku ocjena, ali da je važeći pravilnik takav, te da na njega ne može uticati.

"Pravilnik bi trebalo mijenjati i dati više ovlaštenja direktoru škole. Ja kao direktor ne mogu uticati na to koje kadrove dobijam, ali sam odgovoran za njihov rad i rad škole", ističe on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije