Društvo

Iz Rusije stiglo 113 kreveta za poplavljene

Iz Rusije stiglo 113 kreveta za poplavljene
Iz Rusije stiglo 113 kreveta za poplavljene

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da je u Srpsku stigla humanitarna pomoć iz Rusije za stanovništvo pogođeno poplavama, koju je dostavilo Udruženje rusko–srpskog prijateljstva "Zavet".

On je rekao novinarima da je riječ o 113 kreveta sa kompletnom opremom, od kojih će najveći dio biti podijeljen stanovnicima u Doboju, a ostatak po mjestima u Posavini.

Donaciju su obezbijedili Centar nacionalne slave Rusije i Fondacija "Sveti Andrej Prvozvani".

Đokić je predstavnici "Zaveta" Irini Astapenkovoj danas na konferenciji za novinare uručio pismo za ove dvije organizacije u kojem je izražena zahvalnost ruskom narodu za svaki vid pomoći koji je pružao i pruža srpskom narodu.

On je napomenuo da su Rusi pomagali srpskom narodu na razne načine, te podsjetio da se značajan broj ruskih dobrovoljaca borio na strani Republike Srpske, te da je njih 40 poginulo.

Đokić je naglasio da je Ministarstvo na čijem je čelu posljednjih godina radilo na razvijanju prava ruskih dobrovoljaca i njihovom uključivanju u sistem boračko–invalidske zaštite.

Astapenkova, koja je supruga poginulog ruskog dobrovoljca, izrazila je zahvalnost za do sada učinjeno na ostvarivanju prava za ruske dobrovoljce, među kojima su pravo na penziju i invalidninu, kao i na obezbjeđivanju mogućnosti posjećivanja grobnih mjesta poginulih dobrovoljaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije