Društvo

Izlila se rijeka na put Blagaj - Japra, nema alternativnog pravca

Izlila se rijeka na put Blagaj - Japra, nema alternativnog pravca
Izlila se rijeka na put Blagaj - Japra, nema alternativnog pravca

BANJALUKA - Zbog izlivanja rijeke Japre na kolovoz u mjestu Suhača od jutros je potpuno obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Blagaj - Japra, a alternativni pravac ne postoji, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Radi izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača danas od 8.00 do 16.00 časova vozila neće moći saobraćati dionicom regionalnog puta Kola - Stričići. Alternativni pravac je put Kola - Ledenice - Stričići.

U Federaciji BiH zbog klizišta je obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Ostrožac - Cazin, pa se vozila preusmjeravaju preko Brekovica. Zbog podzemnih voda otežano se saobraća i na putevima na širem području Bihaća.

Na ostalim putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH za sada se saobraćaj bez zastoja i posebnih ograničenja. Vozi se uglavnom po mokrim i klizavim kolovozima, podebno na području Hercegovine, gdj kiša i dalje pada.

Magla jutros smanjuje vidljivost na pojedinim mjestima u dolini rijeke Drine, te u višim predjelima i preko planinskih prevoja romanijske regije i na zapadu, dok na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina postoji mogućnost odrona.

Zbog izgradnje kružnog toka kod Opšte bolnice u Brčkom do 10. oktobra saobraćaj će biti otežan. Za vrijeme izgradnje saobraćaj će biti preusmjeren postojećim tranzitom, ulicama Banjalučka - Ibrahimbegovića - Klanac - Centar iz prvca Bijeljine i Čelića.

Učesnici saobraćaju u periodu izvođenja radova treba da se pridržavaju uputstava dobijenih vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionicama na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim saobraćaja i obavezno je poštivanje privremene saobraćajne signalizacije.

Zbog izvođenja radova u okviru projekta vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, na dionici Karanovac - Crna Rijeka, i na regionalnom putu Karanovac - Mitrovići u terminu od od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Usporeno se saobraća na putnim pravcima Caparde - Karakaj i Bratunac - Sikirići zbog radova na rekonstrukciji.

Na magistralnom putu Brod - Odžak zbog deminiranja terena na lokalitetu Šikare u mjestu Liješće dolazi do povremenih obustava saobraćaja do 7.00 do 15.00 časova.

U mjestu Zapeće u toku su radovi na regionalnom putu Prisika dva - Vitovlje zbog čega se saobraćaj odvija privremeno izgrađenom obilaznicom u dužini od oko 80 metara. Predviđeno je da radovi traju do 26. septembra.

Jednom trakom saobraća se na putnim pravcima Sikirići - Fakovići - Skelani, Tišča - Caparde, LJubovijski most - Drinjača, Bratunac - Fakovići, Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Priboj - Lopare - Mačkovac - Piperi put je prohodan samo za putnička vozila, zbog oštećenja mosta u mjestu Jablanica.

I dalje se zbog odrona ne saobraća na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica, na dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj. Do povremenih obustava saobraćaja dolaziće radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva - Razboj preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metra, dok je na putu Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

Na dionici autoputa Visoko - Podlugovi kroz Federaciju BiH zbog deminiranja terena kod kasarne u Visokom preusmjeren je saobraćaj u preticajnu traku od 7.30 do 14.30 časova. Isti režim saobraćaja aktuelan je i na dionici Podlugovi - Jošanica, gdje je u toku sanacija mosta.

Zbog radova obavezno je poštivanje saobraćajne signalizacije na putevima Srbljani - Bosanska Krupi, Tuzla - Šićki Brod, Sarajevo - Trnovo, Bosansko Grahovo - Livno i Rostovo - Novi Travnik.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja.

Iz AMS vozače upozoravaju da prilagode brzinu kretanja vozila zbog povećanog prisustva djece školskog uzrasta na saobraćajnicama u zonama osnovnih i srednjih škola. Povodom toga pokrenuta je preventivna kampanja pod nazivom "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas" koja će trajati do 30. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije