Društvo

Jak vjetar prevrnuo kamion

Jak vjetar prevrnuo kamion
Jak vjetar prevrnuo kamion

BANJALUKA, SARAJEVO - Da će ovo biti "buran" vikend kada je u pitanju vremenska prognoza, najavljeno je još u petak ujutru dramom na magistralnom putu Bihać - Bosanski Petrovac, kada je usljed jakog vjetra došlo do prevrtanja kamiona.

Krećući se iz Bosanskog Petrovca prema Bihaću, prevrnuo se kamion u mjestu Medeno Polje, ali vozač nije zadobio povrede.

"Usljed jakog udara bočnog vjetra kamion se prevrnuo tokom vožnje", potvrdila je Snežana Galić, portparol MUP-a USK za Klix.

Za petak je važilo narandžasto upozorenje zbog jačeg naoblačenja, obilnih padavina i udara vjetra, a i za dane vikenda u Republici Srpskoj i Federaciji BiH slijedi promjenljivo vrijeme.

U subotu u ranim jutarnjim časovima se očekuje snijeg, dok nas u nedjelju očekuje ponovo toplije vrijeme uz sunčane intervale.

Nagle promjene negativno će uticati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će biti izraženije.

"Jakog vjetra za vikend neće biti, očekujemo slab vjetar sjevernog smjera, tako da nije potrebno posebno upozorenje za građane. U subotu nas u ranim jutarnjim satima očekuju snijeg i susnježica u Krajini i zapadnom i centralnom dijelu Hercegovine. Očekujemo dosta snijega, izuzev na jugu zemlje. Temperatura zraka biće od nula do dva stepena. Ali već poslijepodne će se početi izvedravati, dakle doći će do smanjenja oblačnosti uz sunčane intervale", objašnjava Damir Šantić, meteorolog Federalnog HMZ BiH.

Iz Federalnog HMZ ističu da će se približavanjem noći opšta biometeorološka slika djelimično poboljšati.

Draško Rudan, dežurni meteorolog HMZ Republike Srpske, najavljuje za nedjelju ujutru hladno vrijeme uz mraz, oko rijeka i po kotlinama maglu, a tokom dana suvo, malo toplije uz malu ili umjerenu oblačnost i pretežno sunčano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije