Društvo

Kako pomoći djeci poplavljenih područja

Kako pomoći djeci poplavljenih područja
Kako pomoći djeci poplavljenih područja

PRIJEDOR - Na Mrakovici je otvorena edukativna radionica "Psihološke intervencije u krizi i rad sa djecom nakon traumatskih iskustava", sa fokusom na posljedicama majskih poplava i radu sa djecom u svjetlu tih traumatskih iskustava.

Predsjednik Sekcije školskih psihologa u okviru Društva psihologa Republike Srpske Branko Anđić rekao je da su učesnici edukacije psiholozi i pedagozi u osnovnim školama Republike Srpske koje su bile zahvaćene majskim poplavama, a kroz ovaj edukativni program treba da prođe 80 školskih psihologa i od 50 do 80 lica zaposlenih u centrima za mentalno zdravlje, domovima zdravlja i centrima za socijalni rad.

"Ova edukacija će biti, ne samo prilika za sticanje znanja i praktičnih vještina za rad sa djecom, već i prilika za razmjenu iskustava i druženje", istakao je Anđić.

Učesnici edukacije će dobiti sertifikate o učešću, materijal za praktični rad sa djecom i edukacijski materijal.

Skup je organizovalo Društvo psihologa Republike Srpske u saradnji sa Republičko-pedagoškim zavodom Republike Srpske, pod pokroviteljstvom UNICEF-a BiH i uz podršku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije