Društvo

Kiša u svim krajevima

Kiša u svim krajevima
Kiša u svim krajevima

BANJALUKA - Kiša će danas padati u svim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH, a postepeni prestanak očekuje se poslije podne.

Padavine će nešto češće i jače biti na jugu i zapadu, a slabije na istoku i sjeveroistoku, navode iz Republičkog hidrometeorološkog saveza.

Tokom dana kiša će prvo prestati da pada na sjeveru i zapadu, pa u ovim predjelima tokom popodneva može biti i malo sunčanih perioda. Uveče i u toku noći kiša će polako slabiti i prestati da pada i na jugu.

Najviša dnevna temperatura vazduha od pet do 10, na jugu do 13. Popodne i uveče temperatura će biti u padu.

Jutros u Srpskoj i FBiH preovladava oblačno vrijeme sa kišom u većini područja, kažu u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Najsvježije je bilo na Bjelašnici gdje je u 7.00 časova izmjeren minus jedan stepen.

U Rudom je izmjeren samo jedan stepen, na Sokocu, Han Pijesku i u Višegradu dva, u Istočnom Drvaru tri, na Čemernu, u Srebrenici, Goraždu i Zenici četiri.

Pet stepeni bilo je u Bijeljini, Zvorniku, Tuzli, Mrkonjić Gradu, Kalinoviku, Bugojnu, Kupresu i na Ivan-sedlu, šest u Drvaru, Sarajevu, Gacku, Nevesinju, Ribniku i Gradačcu, sedam u Bileći, Novom Gradu i Bihaću.

U Banjaluci je u 7.00 časova izmjereno osam stepeni, kao i u Prijedoru, Gradišci, Srpcu, Livnu i Sanskom Mostu, a devet u Trebinju.

Topliji gradovi jutros su bili Stolac sa 11, Mostar sa 12 i Neum sa 14 stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je na području Nevesinja - 54 litra po metru kvadratnom, u Gacku 46, Trebinju 42, Bileći 40 litara.

U Kalinoviku je palo 26 litara kiše po metru kvadratnom, Mlječanici 23, Driniću 20, Ribniku 17, Novom Gradu 15, Banjaluci i Prijedoru 14, Mrkonjić Gradu 13, Istočnom Drvaru 12, Gradišci i na Mrakovici 11, u Bijeljini devet, a u Srpcu osam. Kiša je bilo i na Sokocu, Han Pijesku, Višegradu, Srebrenici, Zvorniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije