Društvo

Kolegama donirali 36.000 evra

Kolegama donirali 36.000 evra
Kolegama donirali 36.000 evra

DOBOJ - Zaposleni u dobojskom Rudniku krečnjaka "Integral Carmeuse" i Fabrici kreča "Carmeuse Integral", čiji su domovi oštećeni tokom majskih poplava, dobili su 36.000 evra novčane pomoći od kolega iz 10 zemalja svijeta, u kojima kompanija "Carmeuse" ima svoja predstavništva, kao i od uprave ove kompanije.

Za 23 radnika iz Doboja kolege su prikupile 16.000 evra, a kompanija je izdvojila 20.000 evra.

"Mi smo velika kompanija, imamo kancelarije širom svijeta i najveći posao je bio da ih uvjerimo kolika se katastrofa ovdje desila. Zato smo organizovali kampanju, tako da su naši radnici primili ličnu donaciju iz deset 'Carmeuse' zemalja, ne samo iz zemalja okruženja, kao što su Slovačka, Češka, Mađarska, nego je pomoć stigla i iz Belgije, Omana i SAD", kazala je Katalin Peterne, koordinator kompanije "Carmeuse" u BiH.

Dodala je da je tokom poplava voda ušla i u Fabriku kreča "Carmeuse Integral", ali su radnici uspjeli da nakon njenog povlačenja očiste postrojenja, pa nije pretrpjela velika oštećenja.

Mirko Ninković, čiji je dvosoban stan poplavljen u Doboju, jedan je od 23 radnika koji je dobio novčanu pomoć koja će mu, kaže, dobro doći da sanira štetu.

"Sama pomisao da ću zimu dočekati u toploj kuhinji mnogo znači, i to na kraju radnog vijeka pošto u penziju idem za mjesec dana. Šta bih da nije ovog?! Baš nam mnogo znači", rekao je Ninković i dodao da je jako zahvalan predstavnicima preduzeća.

U ova dva preduzeća, koja se nalaze u dobojskom naselju Ševarlije, trenutno je zaposleno 90 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije