Društvo

Kontinuirano ulaganje za kvalitet nastave i studentskog standarda

Kontinuirano ulaganje za kvalitet nastave i studentskog standarda
Kontinuirano ulaganje za kvalitet nastave i studentskog standarda

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić rekao je da, bez obzira na ekonomske prilike, republička vlast kontinuirano podržava realizaciju infrastrukturnih projekata na oba javna univerziteta u Srpskoj, uz očuvanje studentskog standarda.

"Svake godine izgrađeno je ili rekonstruisano nekoliko objekata za potrebe fakulteta. I dalje treba da radimo na više objekata", rekao je Radojičić nakon sastanka sa rukovodstvima oba javna univerziteta i ministrom prosvjete i kulture Republike Srpske Goranom Mutabdžijom i obilaska gradilišta četvrtog paviljona studentskog doma "Nikola Tesla" u Banjaluci.

Radojičić, koji je danas ozvaničio završetak radova na novom objektu Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, naglasio je da republička vlast ulaganjima nastoji da obezbijedi što bolje uslove za funkcionisanje oba javna univerziteta i što bolji studentski standard.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Stanić rekao je da je na današnjem sastanku, kojem je prisustvovao i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić, bilo riječi o projektima na univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, ali i uslovima upisa studenata i početku akademske godine.

"Naš univerzitet ulazi u novu školsku godinu bez značajnijih problema, kadrovski osposobljen, sa dobrim smještajnim kapacitetima za većinu fakulteta i dobro opremljenim laboratorijama", naveo je Stanić.

On je naglasio da radovi na izgradnji četvrtog paviljona studentskog doma teku po planu, da bi do aprila sljedeće godine trebalo da budu završeni građevinski radovi, a već 2015/2016. akademske godine smješteni i prvi studenti.

Dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci Luka Kecman rekao je da je u novi objekat Akademije, veličine 300 metara kvadratnih, koji je danas zvanično otvoren, uloženo oko 60.000 KM.

"Ovaj objekat je privremeno dodijeljen Akademiji za izvođenje nastave, prvenstveno na smjerovima za animirani film, za grafički dizajn, intermedijalne umjetnosti i produkciju", naveo je Kecman.

On je zahvalio sponzorima ali i Univerzitetu i resornom ministarstvu za adaptaciju novog objekta Akademije.

Novoizabrani predsjednik Unije studenata Republike Srpske Borivoje Obradović rekao je da su studenti prezadovoljni izgradnjom četvrtog paviljona studentskog doma, kao i drugim projektima koji se realizuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije