Društvo

Kupili 14 vozila za igrače, jednu limuzinu sebi

Kupili 14 vozila za igrače, jednu limuzinu sebi
Kupili 14 vozila za igrače, jednu limuzinu sebi

SARAJEVO - "Lutrija BiH", jedno od najprofitabilnijih javnih preduzeća u vlasništvu Vlade, odnosno Federacije BiH, nedavno je raspisala javni poziv za nabavku 14 novih automobila za igre na sreću, koje će platiti oko 509.000 KM, ili nešto više od 36.000 KM po komadu.

Informacija svakako može da obraduje dugogodišnje konzumente TV Binga, iako se postavlja pitanje koliko je u vrijeme duboke krize i učestalih razornih poplava opravdana ova luksuzna nabavka koja će biti plaćena s pola miliona KM javnih sredstava, makar je novac za vozila, kako navode, obezbijeđen iz nagradnog fonda.

Uz sve to, kako saznajemo, menadžment "Lutrije BiH" naručio je i novu limuzinu za vlastite potrebe, koja će biti plaćena oko 60.000 KM.

Na sve ovo iz "Lutrije BiH" odgovaraju da "nije njihova praksa da se dijele jeftinija vozila".

"Najčešće su vozila koja dijeli 'Lutrija BiH', a zbog atraktivnosti nagrade i buđenja interesa kod igrača, srednje klase, čija je osnovna cijena cca 30.000 KM bez PDV-a, kao što su nagrade u vanrednim kolima golf 6 ili golf 7", navode iz ove firme.

Ističu da dugi niz godina priređuju igru na sreću TV tombola Bingo.

"U vanrednim i specijal kolima 'Lutrija BiH' dodjeljuje, između ostalih, i robno-novčane nagrade - automobile. Dodjela automobila ima za cilj promociju same igre i što veću zainteresovanost igrača za sudjelovanje u navedenim vanrednim kolima", ističu u "Lutriji".

Kada je, pak, riječ o nabavci nove limuzine, kažu da su sredstva obezbijeđena Planom poslovanja i investicija za 2014. godinu.

"Ekonomska opravdanost kupovine automobila za vlastite potrebe od oko 60.000 KM je ta što je neophodno da vozilo posjeduje visoki kvalitet koji zahtijevamo tehničkom specifikacijom u otvorenom postupku javne nabavke s obzirom na veliki broj pređenih kilometara, a samim tim manje troškove goriva, servisiranja i održavanja, i da isto u krajnjem slučaju bude u upotrebi što duži niz godina", navode iz "Lutrije BiH".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije