Društvo

Lagumdžija čestitao ekipi BiH uspjeh na međunarodnoj matematičkoj olimpijadi

Lagumdžija čestitao ekipi BiH uspjeh na međunarodnoj matematičkoj olimpijadi
Lagumdžija čestitao ekipi BiH uspjeh na međunarodnoj matematičkoj olimpijadi

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija čestitao je danas ekipi BiH uspjeh na 53. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (53rd IMO 2012) koja se od 4. do 16. jula 2012. godine održala u Mar del Plati, Republika Argentina.

Lagumdžija je čestitao pojedinačni uspjeh učenicima Harunu Hindiji (IV razred Tursko-bosanskog koledža Sarajevo, srebrna medalja), Ratku Dardi (IV razred Gimnazije "Sveti Sava" iz Prijedora, bronzana medalja), Vladimiru Ivkoviću (III razred SŠC "Aleksa Šantić" Nevesinje, bronzana medalja), Seadu Delaliću (IV razred Druge gimnazije Sarajevo, počasna pohvala) i Marku Rajkoviću (II razred SŠC "Aleksa Šantić" Nevesinje, počasna pohvala).

Takođe je čestitao i ukupni ekipni uspjeh ekipi BiH koju su vodili viši asistent na Filozofskom fakultetu Univerziteta Istočno Sarajevo Vladimir Vladičić i viši asistent na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Zenan Šabanac.

Ministar Lagumdžija je učenicima poželio puno uspjeha u nastavku obrazovanja i narednim takmičenjima, a višim asistentima puno uspjeha u radu sa učenicima i studentima, kao i na narednim takmičenjima, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije