Društvo

Loša naplata potrošene vode i odvoza smeća

PETROVO - Odvoz smeća u opštini Petrovo ne plaća 27 odsto od 977 korisnika ove usluge evidentiranih u sistemu odvoza smeća u Javnom komunalnom preduzeću "Voda".

Direktor ovog preduzeća Bojan Marjanović rekao je da postojeći propisi ne omogućavaju tom preduzeću da sve građane opštine Petrovo obaveže na poptisivanje ugovora o odvozu smeća sa komunalnim preduzećem.

"Zakon sugeriše da treba tretirati otpad, ali pravni način da građani uđu u sistem naplate kroz obavezno potpisivanje ugovora o odvozu smeća nije naveden ni u jednoj zakonskoj odredbi", precizira Marjanović.

U komunalnom preduzeću kao primjer navode naselje Kaluđerica u kojem su potpisana samo tri ugovora o odvozu smeća, iako se u njemu nalazi veliki broj vikendica.

Marjanović kaže da je komunalno preduzeće iscrpilo sve mogućnosti naplate potrošene vode "mirnim putem", zbog čega je pokrenulo tužbe protiv neredovnih platiša.

Komunalnom preduzeću, od 1.615 korisnika, njih 28 odsto ne plaća potrošenu vodu.

Uprkos problemima naplate utrošene vode i odvoza smeća, Javno komunalno preduzeće "Voda" ostvarilo je u prošloj godini 3.536 KM dobiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije