Društvo

Loši međuljudski odnosi direktora koštali fotelje

Loši međuljudski odnosi direktora koštali fotelje
Foto: Ilustracija | Loši međuljudski odnosi direktora koštali fotelje

BANJALUKA, ZVORNIK - Vlada RS razriješila je Milorada Drljevića sa pozicije direktora Opšte bolnice Zvornik i za vršioca dužnosti direktora imenovala Jovana Okuku.

Zvornička bolnica je već sedmicama u fokusu javnosti i nedavno ih je napustilo troje specijalista, dva hirurga i ginekolog, zbog čega je bolnički sindikalac Zoran Milutinović zatražio rješavanje problema odlaska kadra, ali i smjenu Drljevića, optužujući ga za loše međuljudske odnose u bolnici.

Resorni ministar Dragan Bogdanić rekao je da je Vlada razriješila Drljevića zbog narušenih međuljudskih odnosa u zvorničkoj bolnici.

"Direktor Drljević je u proteklom periodu dobro vodio bolnicu u Zvorniku do unazad nekoliko mjeseci, kada je očigledno iz nekog razloga došlo do poremećenih međuljudskih odnosa", rekao je Bogdanić agenciji Srna. Naveo je da je to dovelo do toga da je određen broj kolega napustio ovu zdravstvenu ustanovu, ističući da su razne organizacije boračke, sindikalne i druge uputile dopis njemu kao ministru da stanje u bolnici u Zvorniku nije dobro i da će to dovesti do daljeg kadrovskog osipanja.

"Cijenili smo da ako dođe do toga da ostanemo bez najkvalitetnijeg ljekarskog kadra, iako je bolnica u Zvorniku stabilna zdravstvena ustanova, može doći i do drugih nesagledivih posljedica", kaže Bogdanić. Rekao je da su ocijenili da je pojedinac uvijek manje bitan od cjelokupnog sistema. Bogdanić očekuje da će se stanje međuljudskih odnosa u narednom periodu popraviti, dok dojučerašnji direktor zvorničke bolnice odgovara da je potpuno iznenađen obrazloženjem za njegovu smjenu.

"Međuljudski odnosi u bolnici su najbolji mogući", naglasio Drljević. Smatra da je smijenjen bez osnova.

"Ja sam (bio) direktor jedine bolnice koja godinama ima pozitivan finansijski bilans, nema neizmirenih obaveza za poreze i obaveze, a ima sve isplaćene obaveze prema zaposlenima. Mislim da je neko Vladu RS dobro obmanuo i nadam se da, kada dobiju prave informacije, ta odluka neće biti takva", kaže Drljević za "Nezavisne".

Za oporavak 6,8 miliona evra

Vlada RS, kako je juče saopšteno, prihvatiće 6,8 miliona evra donatorskih sredstava EU, odobrenih RS po Sporazumu o bespovratnoj pomoći radi realizacije nove faze Projekta oporavka od poplava.

Data je i saglasnost za privatizaciju 42 stana izgrađena i nabavljena sredstvima Vlade u opštinama Istočno Novo Sarajevo, Gacko i Bileća, koji se koriste za alternativni smještaj izbjeglica i raseljenih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije