Društvo

Majka i sedmoro djece prepušteni sudbini

Majka i sedmoro djece prepušteni sudbini
Majka i sedmoro djece prepušteni sudbini

BOSANSKA KRUPA - Asima Dekanović iz Bosanske Krupe i njeno sedmoro djece prepušteni su sami sebi, nakon što je glava porodice Hasan prije tri mjeseca imao moždani udar i od tada se nalazi u bolnici.

Asima kaže da se sama brine o četiri sina i tri kćeri. Najstarije dijete, kćerka Asmira, pohađa završni razred srednje škole, dok je najmlađem sinu Nerminu svega četiri godine.

Očajna majka kaže kako njen suprug nije imao stalno zaposlenje, te je porodicu izdržavao baveći se fizičkim poslovima i pored toga što je zbog povrede u mladosti osoba sa ograničenim radnim sposobnostima.

"Ni sama ne znam kako ćemo platiti troškove liječenja budući da suprug nije zdravstveno osiguran. Za njegovo liječenje su neophodne skupe terapije, tako da smo do sada potrošili i ono malo ušteđevine koju smo imali", kaže Dekanovićeva.

Dodaje kako su i prije bolesti supruga živjeli skromno, ali  da su se svim silama trudili da njihovoj djeci ništa ne nedostaje.

Kaže kako su u posljednje vrijeme suočeni sa nemogućnošću da nabave neophodne životne namirnice i ostale potrepštine.

"Nikada nisam mislila da ćemo dospjeti u ovakvu situaciju. Sada smo prisiljeni da molimo dobre ljude da nam pomognu. Boga molimo da Hasan ozdravi i da nam se vrati, živimo za taj dan", kaže Dekanovićeva.

Svi koji žele pomoći ovoj porodici to mogu da urade putem žiro računa: 1613000067418741 na ime Asima Dekanović.

_

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije