Društvo

Mališani iz banjalučkog vrtića "Nataša" pisali pisma Djedu Mrazu

Mališani iz banjalučkog vrtića "Nataša" pisali pisma Djedu Mrazu
Mališani iz banjalučkog vrtića "Nataša" pisali pisma Djedu Mrazu

Mališani iz banjalučkog vrtića "Nataša" dobro znaju ko je Djed Mraz, a već početkom decembra počeli su se spremati za dolazak novogodišnjih i božićnih praznika, pišući duga i zanimljiva pisma svom omiljenom djedici u crvenom odijelu.

Kako su nam rekle tete u vrtiću, roditelji, starija braća i sestre naučili su ih brojnim pjesmicama posvećenim Novoj godini i Božiću, a od svog djedice u crvenom odijelu ovi simpatični mališani u pismima su uglavnom poželjeli omiljene igračke i slatkiše i pokoju pahulju snijega, kako bi u potpunosti mogli da uživaju u zimskoj čaroliji.

Dok željno iščekuju dolazak omiljenih praznika, svi se nadaju da će njihova lijepo ukrašena pisma s mnogim željama stići na vrijeme do Laponije, gdje živi Djeda Mraz.

"Još ne znam da pišem sva slova, njih ću da naučim kada krenem u školu, dok se to ne dogodi, uz pomoć teta u vrtiću i svojih vrtićkih drugara Djedu Mrazu sa dalekog Sjevernog pola poslala sam pismo u kojem se nalazi crtež barbike koju bih voljela da mi pokoni. Zahvalila sam mu i na ovogodišnjem nikoljdanskom paketićima koji sam dobila", kazala je Iva Živković.

Dok budu čekali dolazak Djeda Mraza u njihove domove, ovi mališani nadaju se da će se on u novogodišnjoj noći direktno s neba kroz njihove dimnjake spustiti s punom vrećom slatkiša i poklona koje će im ostaviti u lijepo ukrašene čizmice ostavljene na prozoru ili ispod jelki.

Ana Pejaković tražila je od Djeda Mraza jastuk u obliku cuke, koji bi joj pravio društvo dok spava.

"Naučila sam mnogo pjesmica o praznicima. Volim poklone, snijeg i sankanje. Još brkam neka slova i nadam se da se moj omiljeni djedica neće ljutiti što sam mu poslala pismo sa malim greškama i iskrivljenim slovima. Volim pse, a pošto ga ne mogu držati u kući, voljela bih da mi Djed Mraz pokloni jastuk u obliku cuke, koji će mi praviti društvo dok spavam", napisala je Ana u pismu.

I dok budu čekali otkucaj zimske čarolije, mali drugari nadaju se da u toku novogodišnje zimske noći neće zaspati u iščekivanju dolaska Nove godine i Djeda Mraza.

"Prije nekoliko godina upoznao sam Djeda Mraza. Nadam se da ću ga opet sresti. Samo se nadam da neću zaspati dok ga budem čekao. Ako i prespavam njegov dolazak, volio bih da mi ostavi paketić pun slatkiša i neku igračku", kazao je Jovan Bogdanić.

Njegovi drugari Miloš Dabić i Nikola Guzijan kazali su nam da su u ovoj godini ponekad bili malo nestašni.

"Znamo da Djed Mraz ponekad nagradi i nestašnu djecu. Nadamo se da će i nas, zato smo mu nacrtali sve likove omiljenih nindža kornjača. Nije nam bilo teško odlučiti se šta ćemo mu napisati u pismu. Obojica obožavamo nindža kornjače i znamo da će nam igračke donijeti debeli djedica, ali i poneki slatkiš", istakli su ovi dječaci.

Djeca priznaju da im u vrijeme praznika najviše radosti donosi kićenje jelke, ali da bi voljeli da ih provedu i u sankanju i grudvanju.

"Moj omiljeni djedica donese mi poklone, obožavam praviti anđele u snijegu", rekla nam je Ivana Marinković.

Kaže da bi zato voljela da joj Djed Mraz pošalje snijeg.

"Dragi Djede Mraze, ove godine bila sam vrlo poslušna djevojčica. Slušala sam mamu i tatu. Ti hoćeš svako dijete da obraduješ, a ja bih najviše voljela da mi podariš snijeg. Nekako je dosadno bez njega, ne mogu se grudvati ni praviti Snješka Bijelića sa drugovima. Sanke su mi već spremne i nadam se da ćeš mi poslati snijeg uz koju igračku ili slatkiš", poželjela je Ana Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije