Društvo

Mira Popović izabrana za predsjednika organizacije žena DNS-a

BANJALUKA - Mira Popović je danas u Banjaluci izabrana za predsjednika organizacije žena DNS-a.

Popovićeva je rekla da organizacijom žena DNS diže ljestvicu više u djelovanju i poručila da žene više nisu na margini dešavanja i odlučivanja, nego da imaju zasluženo mjesto u političkom životu.

"Organizacija žena DNS ima svoje pravce djelovanja, od kojih je osnovni poboljšanje zdravstvene bezbjednosti žena sa akcentom na reproduktivno zdravlje", kaže Popovićeva.

Ona je ukazala i na potrebu stvaranja boljih uslova za zapošljavanje žena.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić ocijenio je da je današnja izborna skupština Organizacije žena pokazala snagu ove stranke i koncept davanja adekvatnog mjesta ženama u stranci i državnim poslovima.

"Mi smo u praksi pokazali da uvažavamo ženu, kod nas je više poslanika žena nego muškaraca, tako je i kada je riječ o ministrima. Cijenimo njihov doprinos i razvoju stranke i Republike, jer su one same izborile mjesto na kom se nalaze", rekao je Pavić.

On je istakao da su na izbornoj skupštini učestvovale žene koje su u stranci od samog osnivanja, ali i mnogo mladih žena.

"Kako je žena nosilac porodice, tako i mi u stranci želimo da žene budu nosioci dobrog izbornog rezultata", naveo je Pavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije