Društvo

Mirsad Vilić "pohapsio" bh. novinare

Mirsad Vilić "pohapsio" bh. novinare
Mirsad Vilić "pohapsio" bh. novinare

SARAJEVO - Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, upriličio je neformalno druženje s novinarima, piše novinska agencija Patria.

Na druženju su bili i Uroš Pena i Mile Jurić, zamjenici direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a druženje je kulminiralo simuliranjem akcije hapšenja novinara, javlja NAP.

Naime, u susjednoj prostoriji dešavala se vježba tima za odbijanje napada, a novinari su iskazali želju da pogledaju dio vježbe.

Međutim, Vilić je kazao da sačekaju u prostoriji da organizuje ogled.

Ali, nakon nekoliko minuta u prostoriju s novinarima bukvalno je uletjelo pet pripadnika Direkcije naređujući da se niko ne miče. Rijetki su oni koji nisu poslušali naredbu policajaca, a nekima su iz ruku ispadale čaše i cigarete, prenosi NAP.

Ovo neočekivano iznenađenje Vilića iznenadilo je pripadnike sedme sile, te su uglas zaključili kako ne bi voljeli biti u položaju onih koje će tretirati dobro obučeni pripadnici Direkcije.

Inače u neformalnom druženju Vilić je istakao sve dosadašnje uspjehe Direkcije, kao i nadležnosti ove policijske agencije.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela osigurava 136 objekata i čuva više od 20 VIP osoba u BiH.

''Mediji su izuzetno važna spona između policije i građana. Za 12 mjeseci Dorekcija je znatno uložila u opremu, potpisali smo važne sporazume. Idemo ukorak sa savremenim društvom i kretanjima jer sve su češće novi izazovi pred nama'', kazao je Vilić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije