Društvo

Mjesecima ne mogu u stanove

Mjesecima ne mogu u stanove
Mjesecima ne mogu u stanove

DOBOJ - Zbog starog montažnog objekta, koji je tek danas srušen, a koji se nalazio u neposrednoj blizini boračke zgrade "Lamela C", više od 40 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida mjesecima čeka na useljenje u stanove koje su dobili na osnovu programa Vlade RS.

"Taj objekat postoji sedam godina. Od kada je ta lokacija određena od lokalnih vlasti da se na njoj grade objekti za stambeno zbrinjavanje tih porodica, tada se već znalo da će objekat biti smetnja. Za sedam godina niko nije našao za shodno od odgovornih da dovede prostor u funkciju građenja", kaže Duško Blagojević. Većina porodica koje su dobile stanove u "Lameli C" i koje su se juče okupile ispred zgrade Gradske uprave žali se da godinama žive kao podstanari te im je svaki dodatni mjesec kašnjenja sa useljenjem bespotreban trošak.

"Žuri mi se da se što prije smjestim. Ja sam imala rok da se iselim do kraja godine, ali me gazda još drži i svaki dan dolazi i pita kada ću se seliti, jer čovjek hoće da prodaje svoj stan", navodi Gordana Kruško.

Zorka Drobić priča da treba da dobije garsonjeru, pošto živi sama.

"Čekam stan 12-13 godina. Bila sam u Dragalovcima od 1993. godine, i sve čekam stan, i nikada dočekati", dodaje ona.

Iako je Čedo Segdar, v.d. načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu u Administrativnoj službi grada Doboj, izjavio da su pripreme za rušenje objekta pri kraju, juče smo se na licu mjesta uvjerili da je on uklonjen. Nakon rušenja, navode nadležni, slijedi uređenje zemljišta na kojem se objekat nalazio te tehnički prijem.

Na pitanje zašto objekat nije porušen prije početka izgradnje "Lamele C", odgovorio je da je trebalo ispoštovati sve procedure i redoslijed, te istakao da je teško bilo utvrditi i ko je vlasnik objekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije