Društvo

Mladi treba da grade mir

Mladi treba da grade mir
Mladi treba da grade mir

DOBOJ - U Doboju je danas za učenike srednjih škola organizovana posjeta vjerskim objektima u ovom gradu u okviru programa za mlade "Animiranje rizične grupe mladih s ciljem doprinosa međureligijskom dijalogu i jačanju civilnog društva", pod pokroviteljstvom Ambasade SAD u BiH.

Projekat provode Međureligijsko vijeće BiH i Katolička služba za pomoć /CRS/

Protojerej Mirko Nikolić, imam Ibrahim Halilović, sekretar Jevrejske opštine Dario Atijas i župnik Pero Iljkić poručili su danas da mladi trebaju da grade mir, saradnju i dobre međuljudske odnose, poštujući vjerske različitosti.

Učenici su posjetili prvoslavnu crkvu Svetih apostola Petra i Pavla, džamiju Selimija, Jevrejsku opštinu i katoličku crkvu Presvetog srca Isusova.

Predstavnica Međureligijskog vijeća Blanka Nicović rekla je Srni da projekat okuplja srednjoškolce uzrasta od 15 do 18 godina, koji će se na ovaj način upoznati sa mladima iz drugih vjerskih zajednica.

Ona kaže da je cilj projekta "osvješćivanje mladih o vlastitoj odgovornosti i usvajanje novih znanja da bi postali aktivni građani današnjeg društva, nosioci promjena, te promovisali međureligijski dijalog u svojim zajednicama".

Nicovićeva je pojasnila da će projekat biti realizovan na području Goražda, Zenice, Žepča, Trebinja, Tuzle, Orašja, Bijeljine, Brčkog, Banjaluke, Livna, Bihaća i Doboja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije