Društvo

Moguća poledica u višim predjelima

BANJALUKA - U Republici Srpskoj ovog jutra vozi se po pretežno suvim kolovozima, a zbog niske jutarnje temperature moguća je mjestimična poledica, naročito u višim predjelima.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima skreću pažnju na mogućnost odrona na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina i izdvajaju magistralni pravac Banjaluka - Teslić, te regionalne dionice Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Karanovac - Kneževo - Ugar, Šipovo - Strojice, Bratunac - Skelani, Ljubovijski most - Drinjača, Šekovići - Caparde, Brodar - Rudo, Višegrad - Vardište i Rogatica - Ustiprača.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog radova saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci na snazi je obustava saobraćaja, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Saobraćaj se odvija jednom trakom zbog aktiviranog klizišta na dionici magistralnog puta Karanovac - entitetska granica /Ugar/, u mjestu Bočac.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - enitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

 

Povremene polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena od 9.00 do 15.00 časova najavljene su na regionalnom putu Polje - Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci, kao i na regionalnom putu Doboj Novi, od mjesta Ševarlije prema mjestu Pridjel Gornji od 8.00 do 16.00 časova.

 

Na regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

 

Danas će biti ozvaničen početak preventivne kampanje pod nazivom "Osvjetlaj obraz domaćine, označi traktor žutim rotacionim svjetlom".

 

Zbog deminiranja terena u mjestu Turbe, izlaz prema Donjem Vakufu, na magistralnom putu Travnik - Donji Vakuf, od 8.00 do 15.00 časova najavljene su povremene polučasovne obustave saobraćaja.

 

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije