Društvo

Mokri kolovozi, u višim predjelima moguća poledica

Mokri kolovozi, u višim predjelima moguća poledica
Mokri kolovozi, u višim predjelima moguća poledica

BANJALUKA - Prohodnost većine putnih pravaca u Republici Srpskoj je zadovoljavajuća, a slab snijeg koji je padao tokom noći u višim predjelima uglavnom se ne zadržava na kolovozu.

Preko planinskih prevoja i u sjenovitim dijelovima putnih pravaca mjestimično ima poledice i magle koja na pojedinim dionicama smanjuje vidljivost ispod 100 metara, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Na regionalnom putu Jezero - Novo Selo duva vjetar i stvara manje nanose, a vjetar duva i na prevoju Mliništa.

U nižim predjelima uglavnom pada kiša, pa su kolovozi mokri i klizavi. Iz AMS-a vozačima savjetuju da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenog materijala i zemlje na kolovoz.

Od sutra od 8.00 časova pa do ponedjeljka, 15. decembra, do 18.00 časova biće obustavljen saobraćaj ne desnoj obali Vrbasa u Karanovcu, od novoizgrađenog mosta prema gradu u dužini od 500 metara, zbog izvođenje radova u okviru realizacije projekta gradskog sistema vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda.

Na magistralnom putu putu M-16, dionica Karanovac - granica Republike Srpske/Federacije BiH - Ugar u mjestu Bočac, zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija jednom trakom uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Ova izmjena važi do sticanja uslova za bezbjedno i nesmetano odvijanje saobraćaja.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, saobraćaj je obustavljen i vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova, saobraćaj se povremeno odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj Vukosavlje - granica Republike Srpske/FBiH - Karuše na dionicama Šešlije -Johovac i Johovac - Rudanka režim saobraćaja danas je izmijenjen, tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta od 7.00 do 13.00 časova.

Saobraćaj se, zbog klizišta odvija jednom kolovoznom trakom na dionici Klašnice - Prnjavor u mjestu Čardačani, na dionici Ukrina - Gornja Vijaka, te na dionici Karanovac - Mitrović.

Jutros se na većini putnih pravaca u FBiH saobraća po mokrom kolovozu.

Na dionicama u višim planinskim predjelima ima slabijeg snijega, a moguća je i poledica, posebno na pravcima Sarajevo - Tuzla, Kladanj - Vlasenica i Tuzla - Bijeljina.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije