Društvo

"Motori za mir" dovezli donaciju

"Motori za mir" dovezli donaciju
"Motori za mir" dovezli donaciju

TUZLA - Bivši članovi švedskih mirovnih snaga u BiH danas su u okviru Organizacije "Motori za mir" dovezli vrijednu donaciju Gimnastičkom klubu Tuzla i Centru "Koraci nade" u Tuzli.

Mopedom i kombijem prešli su više od 2.000 kilometara, a, kako kažu, pratilo ih je lijepo vrijeme.

Šveđani su Centru "Koraci nade", koji okuplja djecu sa višestrukim smetnjama, donirali igračke, odjeću, opremu i novac, koji će biti iskorišten na najbolji mogući način.

"Svakako da će to biti velika podrška našem novom projektu u Centru, a to je izgradnja nove sobe za fizikalnu terapiju i da će nam to pomoći da što bolje i kvalitetnije opremimo tu sobu", kazala je Jasmina Krivošija, direktorica Centra "Koraci nade" Tuzla.

Gustav Froding, bivši pripadnik mirovnih snaga Švedske, vozio je moped, a njegova koleginica Pia Boden, bivša pripadnica mirovnih snaga Švedske, sa mužem i kćerkom kombi sa stvarima. Gustav kaže da je nevjerovatan osjećaj vratiti se nakon 20 godina, a da su ratne slike zamijenile neke lijepe.

"Mnogo smo razmišljali o Bosni kad smo otišli i o djeci koju smo upoznali. Lijepo se vratiti i sresti stare prijatelje i upoznati nove", kazala je Pia.

"Motori za mir" su dobrotvorni projekat grupe ljudi iz Švedske koji su nekad služili u mirovnim snagama UN-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije