Društvo

Na Kozari počeo "Kamp dječijih osmijeha"

Na Kozari počeo "Kamp dječijih osmijeha"
Na Kozari počeo "Kamp dječijih osmijeha"

PRIJEDOR - Stotinu prijedorskih osnovaca okupilo se danas na Kozari na otvaranju "Kampa dječijih osmijeha 2015", koji će trajati do 17. aprila.

Učenici će tokom kampa pohađati kreativnu nastavu i radionice sporta, manekenstva, saobraćaja i prve pomoći.

Projekat "Kamp dječijih osmijeha" sa 29.000 KM finansira kompanija "ArselorMital" Prijedor. Predstavnik ove kompanije Predrag Šorga rekao je da ova kompanija osmu godinu podržava interaktivno učenje i rad sa djecom u prirodi.

On je naveo da će se u kampu prije podne izvoditi nastava u improvizovanim učionicama i u prirodi, a popodne će biti organizovan rad sa volonterima u raznim sekcijama, dok je veče rezervisano za zabavni sadržaj, poput filmova za djecu, karaoka, maskenbala i diskoteka.

"Kamp je organizovan prema programu rada škole u prirodi i u skladu sa smjernicama Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske", rekao je Šorga novinarima na Kozari.

Partner kompanije "ArselorMital" je i ove godine Udruženje građana "DON" iz Prijedora.

"Naše udruženje, uz finansijsku podršku `Arselor Mitala`, četvrtu godinu organizuje `Kamp dječijih osmijeha` na Kozari, s ciljem doprinosa razvoju turističke ponude", rekla je izvršni direktor Udruženja Murisa Marić. 

Ona je pojasnila da se u kampu primjenjuju novi oblici i metode učenja do kojih učenici dolaze u direktnom kontaktu sa prirodom i u interakciji različitih aktivnosti.

Sa djecom će raditi osam voditelja radionica, osam volontera DON-a i pet učitelja, te deset volontera iz deset država svijeta u kojima posluje kompanija "ArselorMital". 

Prema predviđenom programu, volonteri iz ove kompanije će učesnicima kampa predstavljati zemlje odakle dolaze - SAD, Meksiko, Brazil, NJemačka, Ukrajina, Argentina, Makedonija, Rusije, Egipat i Španija.

U ovogodišenjem kampu učestvuju učenici osnovnih škola "Desanka Makimović" iz Prijedora, "Vuk Karadžić" iz Omarske, "Kozarac", "Mladen Stojanović" iz Ljubije i "Petar Petrović NJegoš" iz Busnova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije