Društvo

Na Međunarodnom kongresu i 50 doktora UKC-a

Na Međunarodnom kongresu i 50 doktora UKC-a
Foto: N.N. | Na Međunarodnom kongresu i 50 doktora UKC-a

BANJALUKA - Na 9. međunarodnom kongresu Medicinskog foruma za jugoistočnu Evropu (SEEMF) od 6. do 9. septembra u "Banji Vrućici" u Tesliću učestvovaće 50 doktora Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS.

Sporazum o učešću doktora na kongresu potpisali su danas Vlado Đajić, direktor UKC RS, i Siniša Miljković, predsjednik Društva doktora medicine RS, koji su istakli značaj edukacije i usavršavanja medicinskog kadra.

Đajić ističe da  poslovodstvo UKC RS jednim patriotskim i domaćinskim odnosom pokazuje da mu je stalo do usavršenja zdravstvenog sistema RS, ali i zdravlja stanovnika.

"Naše težište pored gradnje objekta i nabavke opreme jeste usavršavanje našeg kadra,  kako ljekara, tako i sestara, ali i ostalog kadra. To najbolje dokazujemo jer se naši ljekari usavršavaju u najznačajnijim centrima Evrope i svijeta", kazao je Đajić i dodao da je u RS veoma bitna saradnja sa Udruženjem doktora medicine RS koji su zaduženi za edukaciju kadra.

"Poslovodstvo UKC RS je prepoznalo važnost edukacije i odlazaka na seminare i kongrese u organizaciji Društva doktora medicine RS i u cilju još bolje i uspješnije saradnje i uzajamne podrške UKC RS će poslati 50 ljekara na najvažniji skup u BiH koji će se održati u 'Banji Vrućici'. Zahvaljujemo Predsjedništvu Udruženja doktora medicine koje je organizovalo kongres jer će naši ljekari imati priliku da pokažu svoja iskustva i znanje", zaključio je Đajić.

Siniša Miljković, predsjednik Društva doktora medicine RS, kazao je da će SEEMF  biti  bodovan sa 16 bodova.

"Ovim se skup stavlja u red najznačajnijih naučnih skupova koji će se ove godine održati na teritoriji RS i BiH. Našim članovima i svim doktorima medicine se pruža izvanredna mogućnost da prisustvuju predavanjima uvaženih svjetskih stručnjaka i da na licu mjesta saznaju najnovija dostiguća iz svoje stručne oblasti", kazao je Miljković i dodao da će na kongersu učestvovati više od 20 zemalja iz Evrope i regiona.

"Na kongresu se očekuje oko 200 učesnika iz RS, te oko 400 učesnika iz ostalih zemalja", naglasio je Miljković.

Pokrovitelji kongresa su predsjednik RS Milorad Dodik, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS i Ministarstvo nauke i tehnologije RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije