Društvo

Na biciklima prelaze 1.700 kilometara

Na biciklima  prelaze 1.700 kilometara
Na biciklima prelaze 1.700 kilometara

SARAJEVO - Ljupčo Krstev iz Makedonije i Daniel Milenov iz Bugarske koji tokom aprila voze biciklističku turu od 1.700 kilometara kroz šest zemalja Balkana želeći privući interes i podršku javnosti za rad SOS Dječijih sela - organizacije u kojoj su obojica odrasli, sutra će biti ispraćeni iz Sarajeva.

Oni će se sutra prije polaska, družiti s  djecom SOS Dječijeg sela u Sarajevu i  biti na konferenciji za medije koja počinje u 10 sati.

Njihova biciklistička tura počela je 1. aprila u SOS Dječijem selu Dren u Bugarskoj, 2. aprila su se preselili u Makedoniju, a poslije Kosova, Srbije, 11.aprila nastavljaju svoje putovanje iz sarajevskog ka gračaničkom SOS Dječijem selu.

Ljupčo i Daniel su se upoznali na fudbalskom turniru 2005. godine i odmah postali prijatelji. Kada je u oktobru 2013. Daniel došao biciklom iz Sofije u posjet Ljupčetu u Skoplje, došli su na ideju da biciklima obiđu SOS Dječija sela na Balkanu.

Pripremajući se za izazovnu turu, ova dva mladića su vježbali i vozili bicikl svaki dan. Vesele se izazovu, ali još više susretima s djecom u SOS Dječijim selima na putu i mogućnosti da ljudima pokažu dječija sela - mjesta gdje su i oni dobili topli dom i porodicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije