Društvo

Na putevina u BiH saobraća se bez zastoja

Na putevina u BiH saobraća se bez zastoja
Na putevina u BiH saobraća se bez zastoja

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraća bez zastoja, a magla smanjuje vidljivost na području Prijedora i Foče, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim vožnje i obavezno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije, dok su na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Pušten je u saobraćaj auto-put Prnjavor-Doboj u dužini od 34,4 kilometra i to od petlje "Prnjavor"- uključenje sa regionalnog puta R-474, opština Prnjavor do petlje "Johovac" - uključenje sa magistralnog puta M-17, opština Doboj.

Dio izgrađenog auto-puta od petlje "Johovac" do rijeke Bosne, uključujući most preko rijeke Bosne u dužini od 1,6 kilometara, neće biti u funkciji do završetka izgradnje auto-puta na koridoru "Pet ce".

Radi bezbjednog saobraćanja na auto-putu uspostavljen je poseban režim saobraćaja na regionalnom i magistralnom putu na području petlji "Prnjavor" i "Johovac", sa postavljenom privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, /dionica Banjaluka-Prnjavor/, petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja, po pretežno suvom kolovozu.

Na dijelu magistralnog puta, dionica Klašnice-Prnjavor, za potrebe izvođenja radova na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, svakodnevno je izmijenjeno odvijanje saobraćaja.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila i biće preusmjeren na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Na dionici magistralnog puta Sastavci-Ustiprača u mjestu Dub povremene su obustave saobraćaja u trajanju do 10 minuta od 9.00 do 10.00 časova i od 13.00 do 15.00 časova zbog bušenja i miniranja terena.

Zbog minerskih radova na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka, kod MHE "Bočac" saobraćaj će povremeno biti obustavljan od 14.00 do 14.30 časova.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo saobraća se jednom kolovoznom trakom naizmjenično zbog klizišta.

Zbog rekonstrukcije gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica jedan izmijenjen je režim saobraćanja.

Zbog sanacije kolovoza na magistralnom putu M-19 /dionica broj 286/ Karakaj 2-Drinjača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz moguće zastoje od 10-15 minuta.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac. Na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica jedan-Prijedor zbog rekonstrukcije i proširenja vodovodnog sistema u Prijedoru u toku je izmjena saobraćaja, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom u dužini od 800 metara.

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina izmijenjen je režim saobraćaja u brčanskom naselju Gredice.

Na regionalnom putu Mačkovac-granica Republike Srpske /Čelić/ zbog sanacije klizišta izmjenjen je režim saobraćaja, dok će na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva saobraćaj privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenju saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na autoputu Banjaluka- Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Zbog sanacije kolovoza na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka u Vijačanima vozila saobraćaju jednom trakom, a isti režim saobraćaja je i na regionalnom putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izgradnje mosta preko Šargovačkog potoka u Banjaluci do 4. decembra biće obustavljen motorni i pješački saobraćaj preko Djevojačog mosta u Subotičkoj ulici, a autobusi na gradskoj liniji broj 19 Srpski Milanovac-Centar-Srpski Milanovac saobraćaće izmijenjeno.

U Federaciji BiH, zbog sanacije klizišta na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Lučina tokom dana saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz povremene obustave u trajanju do jedan sat.

Od jutros u 8.00 časova do ponedjeljka, 26. septembra do 5.00 časova, na mostu na izlaznom kraku sa auto-puta A-1, ispred naplatnog mjesta Zenica jug, vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog održavanja sportske manifestacije danas od 10.00 do 17.00 časova na magistralnom putu Bosanska Krupa-Cazin-Bihać vozila će saobraćati usporeno u smjeru kretanja učesnika manifestacije, uz moguće obustave do 15 minuta.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja, a na prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera zbog radova na području Hrvatske. /kraj/sk

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije