Društvo

Načelnik Petrova obradovao jedinu srpsku porodicu u Jaruškama

Načelnik Petrova obradovao jedinu srpsku porodicu u Jaruškama
Načelnik Petrova obradovao jedinu srpsku porodicu u Jaruškama

PETROVO - Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković, zajedno sa predstavnicima Opštinske organizacije Crvenog krsta, posjetio je danas povratničku porodicu Gligić u naselju Jaruške u opštini Lukavac, koja je jedina srpska porodica u Jaruškama i koja živi u izuzetno teškim uslovima, bez ikakvih novčanih primanja.

Tom prilikom ovoj petočlanoj porodici uručeni su prehrambeno-higijenski paketi, kao i paketi odjeće i posteljine, a najviše su se poklonu obradovali najmlađi članovi, jedanaestogodišnji Stefan i sedmogodišnji Domenik.

Njima je načelnik uručio po bicikl, poklon opštine Petrovo i vlasnika pekare iz Petrova.

„Nikada nisam imao biciklo i sada mi je ispunjena velika želja“, rekao je Stefan, čije djetinjstvo prolazi u igri tuđim igračkama, pa je tako i vožnju bicikla naučio kod drugara. Ovaj odličan učenik četvrtog razreda Osnovne škole, kako kaže, ima još jednu veliku želju a to je kompjuter, na kom bi mogao da uči i da se igra.

Stefanova i Domenikova majka Stana, koja skupa s mužem i ocem ima dvadesetak ovaca, jednu kravu, sije povrće, ubire šumske plodove, nerijetko i u minskim poljima, i tako prehranjuje porodicu, zahvalna je za pomoć opštine Petrovo i Crvenog krsta, jer su to jedine adrese sa kojih im stiže pomoć.

„Iz opštine Lukavac nikada nismo dobili ništa, ni kao povratnici ni kao porodica sa teškim materijalnim stanjem.Zahvaljujem opštini Petrovo i načelniku što su nas obradovali danas“, kroz suze je rekla Stana.

„Posjetu smo upriličili povodom Nedjelje djeteta jer smo željeli da obradujemo ovu dvojicu mališana. Ja obećavam da, što se tiče opštine Petrovo, ovo neće biti poslednja akcija pomoći Gligićima, nećemo ih zaboraviti. Ovo je zaista težak slučaj i loš primjer odnosa svih nivoa vlasti prema povratnicima“, naglasio je načelnik Petković.

Predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta Petrovo danas su pomoć uručili i za dvije povratničke porodice u Tumarama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije