Društvo

Nastava za djecu iz Konjević Polja u kući?

Nastava za djecu iz Konjević Polja u kući?
Nastava za djecu iz Konjević Polja u kući?

SARAJEVO - Djeca bošnjačke nacionalnosti će od ponedjeljka pohađati u improvizovanim uslovima školu u Konjević Polju, ukoliko se ne ispune zahtjevi roditelja da se uvede nacionalna grupa predmetam potvrdio je Feni Vehid Dedić, član Savjeta roditelja osnovne škole u Konjević Polju.

Objasnio je da će nastava za bošnjačku djecu  biti organizovana u jednoj od kuća u Konjević Polju, a nastavnici će dolaziti iz Sarajeva.

"Do sada se javio veliki broj nastavnika koji će raditi volonterski u Konjević  Polju. Roditelji će ostati da protestuju ispred zgrade OHR-a u šatorskom naselju. To je naš jedini izbor", naglasio je on.

Osnovna škola "Petar Kočić" iz Kravice podnijela je juče Osnovnom sudu u Srebrenici zahtjev za pokretanje postupaka protiv 95 roditelja učenika područne škole iz Konjević Polja koji već 53 dana protestuju ispred zgrade OHR-a.

"Sve je u skladu sa Zakonom o osnovnim školama. Zakonska regulativa je takva i nadležnost škole je da pokrene postupak u nadležnim sudom i centrima za socijalni rad", izjavio je direktor škole Savo Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije